StoryEditorOCM

Tudor spreman dati 15 milijuna eura za bivšeg napadača Hajduka, a s Poljuda je otišao za pet puta manju cifru

Piše Sport SD
13. svibnja 2024. - 16:31

Bivši trener "bijelih" Igor Tudor, aktualni trener rimskog Lazija, navodno je žestoko zagrizao za nekadašnjeg napadača Hajduka Marina Ljubičića. Tudor koji se sa svojim klubom u Serie A bori za ponovni plasman u Ligu prvaka traži pojačanja u vrhu napada, dijelom i zbog toga što se sve više spominje kako na kraju sezone odlazi klupska legenda i najbolji strijelac Ciro Imobbile (34).

Uz talijanskog velikana navodi se i interes tri njemačka kluba za Ljubičića. Spominje se iznos od čak 15 milijuna eura odštete koliko bi LASK trebao dobiti za 22-godišnjeg napadača koji je ove sezone u austrijskoj Bundesligi zabio 12 pogodaka. Prema Transfermarktu s Poljuda je preselio u klub iz Graza za 2,9 milijuna eura. Austrijski klub prvo ga je prije dvije godine doveo na posudbu, a zatim i prije godinu i pol otkupio njegov ugovor.

U LASK-u je Ljubičić u 73 susreta zabio 31 pogodak. Pod ugovorom je do 2027. godine.

Ljubičić je za Hajduk debitirao u ožujku 2021. godine u gostujućoj 3:0 pobjedi nad Zagrebom u kupu. Ukupno je za "bijele" odigrao 44 službene utakmice, a zabio je devet pogodaka (od toga tri gola u 37 prvenstvenih susreta).

Ljubičić je imao određenu minutažu, ali nije se uspijevao nametnuti pored iskusnijih napadača poput neprikosnovenog Marka Livaje, Nikole Kalinića i Jana Mlakara. Poput Mlakara i on je znao često ordinirati na krilu premda je najbolji bio kao centralni napadač. Zbog toga se otisnuo u inozemstvo, gdje se vrlo brzo snašao. Već i tada u javnosti se često spočitavalo kako je mladi reprezentativac otišao za malu odštetu, da od njega Hajduk ni igrački ni financijski nije previše profitirao. Za usporedbu drugi Hajdukov dragulj iz te generacije Stipe Biuk napravio je 6,5 milijuna eura težak transfer u Los Angeles FC u američki MLS. Sada je Biuk na posudbi u španjolskom Real Valladolidu.

image

Marin Ljubičić na utakmici LASK-a protiv Liverpoola u Europskoj ligi

AFP
image

Marin Ljubičić u vrijeme dok je igrao u Hajduku

Vojko Bašić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 14:40