StoryEditorOCM
Hajdukbrige za karoglana

Hajduku prijeti opasnost na utakmici sa Slaven Belupom, u ovakvoj situaciji se rijetko nalaze

Piše SPORT SD
10. veljače 2024. - 12:40

Hajduk u nedjelju u 15 sati dočekuje Slaven Belupo na Poljudu i traži prvu ovogodišnju pobjedu u HNL-u.

Tri remija i jedan poraz iz posljednje četiri prvenstvene utakmice zadale su ozbiljan udarac šampionskim ambicijama Bijelih, a nisu im pomogli ni rezultati Rijeke i Dinama, koji djeluje kao da se malo stabilizirao u posljednje vrijeme.

Osim imperativa pobjede, Mislav Karoglan ima još jedan razlog za brigu, a to su akumulirani žuti kartoni njegovih igrača, točnije Zvonimira Šarlije, Filipa Uremovića i Mihaela Žapera.

Riječ je, dakle, o oba kotačića ponajboljeg stoperskog para lige i zadnjeg veznog koji se u kratkom periodu nametnuo kao važan segment Karoglanove momčadi, a čiji je doprinos u fazi obrane itekako osjetan. To je važno jer su Bijeli u posljednjih nekoliko utakmica bili poprilično jalovi i bezidejni u napadu, a s druge strane nedovoljno čvrsti u obrani.

Iako nakon Belupa Hajduk ide u goste posljednjeplasiranom Rudešu koji još uvijek ne zna pobjedu u HNL-u ove sezone, eventualni izostanak jednog od spomenutih igrača sigurno bi se osjetio, a ne treba ni govoriti kakav bi utjecaj na ekipu imala situacija u kojoj ne bi bilo dvojice igrača kojima prijeti suspenzije, ili čak sve trojice.

Nije baš česta situacija da obojici stopera u isto vrijeme prijeti treći žuti karton, a u rezervi čekaju Josip Elez i Dominik Prpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 11:25