StoryEditorOCM
Hajduktrener Bijelih

Karoglan se osvrnuo na Perišića i poručio: ‘Rezultat nije realan, trebamo dovesti još jednog igrača!‘

Piše Slaven Alfirević
20. siječnja 2024. - 14:44

Mislav Karoglan, trener Hajduka, najavljuje još jedno pojačanje, ali do toga smo došli pomalo, razgovorom nakon utakmice. Ovako je to teklo, najprije trenerove opservacije na još jednu pobjedu, 3:1 protiv Slaska. 

- Rezultat je previsok, nije realan, ali to i nije bitno. Sve u svemu, prvo poluvrijeme smo bili dosta dobri, do posljednje trećine terena. Falilo je dubine i kretnji da dođemo u završnicu brže i kvalitetnije. To je stvar koja nam se ponavlja, najteže je mijenjati navike igrača. Na tome trebamo još puno raditi. Bilo mi je bitno vidjeti lijevu stranu, gdje smo kratki, jer nije lako dešnjaku na toj strani igrati, kutovi igre su drugačiji. To je ono što bih volio da riješimo, na način na koji mislim da trebamo riješiti. Ukupno, ako me pitate za pripreme, mogu biti zadovoljan.“

Koliko ste zadovoljni Nikolom Kalinićem i Laszlom Kleinheislerom?

- Nikolu ne računam kao novog, bio je on i prije s nama i za mene nije iznenađenje. Novi je Laszlo kojega znamo, ali ga tek moramo uklopiti. U ovoj utakmici je za nijansu bio bolji u pozicioniranjima, dojam mi je pozitivan. Vjerujem da će sve to biti jako dobro.

Je li Hajduk jači u odnosu na posljednji susret s Dinamom?

- Da. Još kad Diallo dođe, vrati se i kad dovedemo onoga kojega moramo dovesti, bit ćemo još jači. Trebamo dovesti lijevog bočnog! - Karoglan je rezolutan.

Je li Moufi taj koji će startati protiv Rijeke na poziciji lijevog braniča?...

- Moufi, Sigur ili Hrgović - ostao je zakopčan. 

Uremović je izašao?

- Dobio je udarac u koljeno, pa nismo dalje htjeli ništa riskirati.

Na stopera je ušao Žaper, ima i ta mogućnost?

- Ima.

Livaju nije spominjao jer je i on izašao zbog udarca, šepajući, ali mu nije ništa, potvrdili su nam iz Hajduka.

Jeste li razgovarali s Ivanom Perišićem? Kako vidite njegovu ulogu?

- Jesam, on je najjači igrač Hrvatske ikada na toj poziciji! Da je zdrav, ne bi nam trebao ni lijevi bočni, imali bismo s njim i jedno i  drugo, što se kaže, dva u jedan, dvije pozicije u istom igraču.

Kada ga očekujete?

- Dragi Bog zna, on će sam donijeti odluku, mi nećemo forsirati ništa. Kad bude spreman, mi ćemo biti spremni za njega!

A je li Hajduk spreman za Rijeku?

- Mora biti! Bit će jako teško, ja ne znam ih kojega razloga se Rijeka podcjenjuje, nije mi jasno. Vidio sam njihove utakmicu s Lilleom i Dinamo, na temelju toga meni je sve jasno. Rijeka je legitiman kandidat za titulu i momčad koja je u rangu s Hajdukom i Dinamom!

Jeste li vi riješili dilemu tko će na lijevo beka?

- Nisam, tko zna što će ovih deset dana još donijeti, možda se netko novi pojavi na treningu i sve oduševi! - zagonetan je Karoglan, a poruka je više nego jasna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:23