stdClass Object ( [id] => 176142 [title] => Mišo: Danas je lijepo biti hajdukovac!; Francuzi žele Milovića za 1,5 milijuna eura [alias] => miso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hajduk je razgalio navijačka srca, pregazio Zagreb, oduševio prije svega ritmom, frenetičnom frekvencijom akcija, bio je to nogomet na europskoj razini, kakav baš ne stanuje na igralištima Hrvatske nam lige. Bilo je i prije pobjeda od 5:1, dogodile bi se, ali ovako reskog ritma i trke nogometaša Hajduka u jednom dahu nije bilo - odavna.

Doista nas je podsjetilo na dane Tomislava Ivića kad je učio presing na loptu i brzu preformaciju, ili na Stanka Poklepovića kad je tražio prostor za djelovanje Ante Vukušića...

Ali, da sad ne pametujemo previše recimo da je to bila prezentacija – iznad svih očekivanja! S aspekta domaćih, ako to treba naglasiti.

Publika je pomalo stizala u Poljud, slavili su doma vaterpolsko zlato na Olimpijskim igrama i tek u finišu, pred sam početak napunili nogometnu "školjku" sa 15.000 duša. Pozdravili svoje hajduke pljeskom zbog pobjede i veličanstvenog dojma sa San Sira...

Tko bi rekao da će se fešta nastaviti u još žešćem tonu kako god su padali golovi u mrežu Vidakovića na streljani...  I onda na kraju – euforija, pozdravljali su hajduci ukrug publiku kao nakon Intera. Gubili sa 0:3 ili pobijedili sa 5:1 u

Poljudu se slavi novi, Krstičevićev hajduk na pogon borbenosti, alii – znanja, vezle su se akcije, nije sve bilo samo snaga i upornost. Hajduk je držao Zagreb u konopcima, bilo je pitanje samo koliko će golova do kraja uvaliti.
Ovacije, čestitke, kako reče Krstičević na pressici, "lijepo je danas biti hajdukovac"! Govorio je:

- Velika je pobjeda od 5:1. Iostina je da je to ostvareno protiv kluba koji nije imao ni boda, ali svaku utakmicu na razini neriješenog... Stvarno je lijepa ova pobjeda u kontekstu zadnjih susreta, u Zadru četiri gola, u Milanu dva Interu, Zagrebu pet. Danas je lijepo biti hajdukovac.

Što se to dogodilo veliko, pitalo se Krstičevića. Ponovio je da nema čarobnog štapića, kako kazati u čemu je eliksir preobrazbe?!

- Cijele pripreme smo se mučili, radili, uz masu problema, nagradio nas je taj rad. Drago mi je da momci igraju s velikim elanom, na zadovoljstvo publike, drago mi je da smo igrali dobro.

U utorak će Hajduk u Međugorje, dan kasnije nego što su planirali, trener ih je nagradio danom odmora, a jedva čeka da ih opet baci u žrvanj treninga. Jer, dosad se samo igralo i putovalo.

- Sad ćemo imati vremena da korigiramo pogreške, sad ćemo opet trenirati, u međugorju ćemo se odmoriti, ali i radit za slijedeću turu – trlja ruke Krstičević.

Dan odmora za 5:1, dobro je leglo... Kako zaustaviti euforiju?

- Kako da vam objasnim, u svlačionici nema euforije, dolje nema mjesta nonšalanciji. Ne brinite. A napokon imamo vremena za trening, dosad ssmo u zadnje vrijeme imali samo priču i utakmice.

Što ste rekli Maglici kad je ulazio, nakon što su Caktaš, Vukušić i ostali već uradili svoje?

- Pitao sam Maglicu je li koncentriran, rekao je da jest. I on je zabio, sretan sam i zbog njega. Zaslužio je.

A Jozinović? Lani ga je Balakov otpisao? Kakav je to preobražaj?

- Kad sam ja došao on je trenirao sam, pokazivao ogromnu želju da se vrati. Maksimalno je pripremljen...

Krsto je primao čestitke, tapšali su ga po ramenu, nije očekivao toliku radost nakon samo četiri kola.
A trener na suprotnoj strani, Dražen Besek, za kormilom Zagreba priznao je:
- Sram me je... Nije ugodno nakon ovakvog rezultata, mene je sram. Sram zbog prezentacije moje ekipe, bez obzira što su momci iz Hajduka odigrali angažiranu i trkački vrlo, vrlo dobru utakmicu. To je dokaz da hrvatski klubovi mogu igrati i četvrtak i nedjelju i ja na tome Hajduku od srca čestitam.

Uzdahnuo je:

- Ono što smo mi htjeli, ništa nam nije uspjelo. Jer trka koju smo prezentirali nije na nivou prvoligaškog nogometa i to je naš problem. Onu strast koju su pokazivali igrači Hajduka, moji igrači nisu pokazali. Ta strast se gradi, njeguje, a mi u ovom trenutku to nemamo. Čestitam Hajduku na ambijentu, ponosan sam što sam sudjelovao u njemu, ali nisam ponosan na svoj rezultat. Ne sjećam se ovakve simbioze... U ovako kratkom vremenu da je Hajduk postigao takvu koheziju i sinergiju s publikom koja je prepoznala projekt, stvarno je nešto sjajno. Ja im čestitam na tome - sve je rekao Besek, za kormilom fenjeraša Zagreba. Gubimo li ove godine Zagreba prvoligaša, prvaka iz 2002.?! Sva je prilika...


Nakon fantastične partije 'bijelih' protiv Zagreba navijači su opet ovacijama ispratili igrače u svlačionicu kao protiv Intera dvaput, Splita, Zadra... I tek je tada konačno stao trčati neumorni Radošević, a onda je između ostalog kazao:

- Nadam se da smo barem donekle zadovoljili navijače - kazao je preskromni Radošević što i jest jedan od razloga što Hajduk leti na terenu. Jer su u glavama na zemlji, odnosno tamo ih Krstičević drži.

- Pokazali smo da imamo kvalitetu, a iz kola u kolo bit ćemo sve bolji. Idemo agresivno, dominantno, u svakom susretu na pobjedu - najavio je Radošević.

Franko Andrijašević je pojasnio.

- Ne razmišljamo o visokim ambicijama, kako raste atmosfera na tribinama tako i mi rastemo pa što bude.

Mladi napadač Anton Maglica zabio je prvi gol za Hajduk.

- Imao sam sreću da sam ga zabio na onoj strani stadiona gdje je Torcida. Ispunio mi se san, ne može bolje. Posvećujem ovaj gol svom ocu koji me uvijek prati na utakmicama.

Dvostruki strijelac Mijo Caktaš kod drugog je gola oklijevao, ali je ipak srećom zapucao.
- Čekao sam Vršajevića, ali sam ipak pucao i upalilo je. Svi smo mladi, spremni, letimo po terenu. Nikoga se ne bojimo, zato i pobjeđujemo! Gubimo ili dobijamo uvijek napadamo - pojasnio je Mijo.

Može li ovaj Hajduk biti prvak?
- Dat ćemo sve od sebe. Sve je moguće! - odgovorio je Caktaš uz osmijeh.

Izbornik Igor Štimac odmah je pohitao čestitati Krstičeviću i hajdukovcima.

- Fantastično! Ne pamtim kada sam gledao ovako dobar Hajduk. Ovo je jedini ispravni put. Čestitam na atmosferi, igračima, a nadasve treneru i stožeru koji su napravili da momčad bude ovako moćna, da ima ideju i zna kako se protivnik lomi i to radi od prve do 90 minute.

Vukušić?

- Opravdao je poziv u klupskim bojama, vidjet ćemo ga u reprezentativnom dresu protiv Švicarske na Poljudu.

Maloča?
- Maloča je napravio test, bit će spreman za srijedu.

Može li se ovaj Hajduk boriti za titulu?

- Sezona je duga, doći će i porazi. Ono što će održati ovakav duh u svlačionici bit će reakcija tribina kada dođe poraz. Ovo je izuzetno mlada momčad koja je na dobrom putu da u budućnosti ima četiri-pet reprezentativaca Hrvatske. Treba joj dati vremena, ne samo kada se pobjeđuje Inter ili kada se gubi od njega, već i kada se izgubi od zaprešićkog Intera.

S. ALFIREVIĆ, F. VULAS

Toulouse želi Milovića

Toulouse želi Milovića. S tribina Poljuda ogled Hajduka i Zagreba pratio je i glavni skaut francuskog prvoligaša Gilles Maury.

Već duže vrijeme Francuzi prate Milovića čiji je impresario Danko Đikić. Nisu stoga tako nezapaženo prošle ni u posljednje vrijeme zaista odlične partije Milovića koji se u kratko vrijeme od dolaska s Parka mladeži zimus prilagodio na novu momčad i postao vrlo bitna karika 'bijelih'.

Stoga se očekuje i kako bi se uskoro svoj interes mogli konkretizirati jer je do kraja prijelaznog roka ostalo samo dva i pol tjedna. Vjeruje se kako bi u idućim danima Toulouse trebao poslati ponudu poljudskom klubu za koju se procjenjuje kako bi mogla biti teška između 1,2 i 1,5 milijuna eura.

Taj novac odlično bi došao 'bijelima' koji su u nezavidnoj financijskoj situaciji, nakon samo osam mjeseci koliko je u klubu itekako bi im se isplatilo dovođenje Milovića, no s druge strane trener Krstičević bi ostao bez važnog igrača.

Bit će i nagrada

S osmijehom od uha do uha predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić dočekivao je igrače pred ulazom u svlačionicu i čestitao. Na upit za komentar prvo je samo kazao:

- Ludilo brale! - a onda ipak dodao.

- Svaka čast momci na svemu. Realno momci su nas sve iznenadili. Samo moramo nastaviti ovako - kazao je Brbić.

Na upit o nagradama, a s obzirom na financijsku situaciju samo je kazao.

- Kad bude vrijeme bit će i nagrada.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EUFORIJA NA POLJUDU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-08-12 21:46:35 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-08-13 11:03:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-08-12 21:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 26268 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk22-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk21-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk19-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk17-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk16-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk14-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk13-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk1-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/zagreb_hajduk23-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb11-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb9-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb8-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb7-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb6-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb5-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb4-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb3-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb2-120812.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/08\/13\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_zagreb1-120812.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"395x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x464"},{"size0":"368x550"},{"size0":"373x550"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8359959 Threads: 4 Questions: 1713914325 Slow queries: 5117486 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113216353 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/miso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura-176142 [printLink] => /sport/hajduk/miso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura-176142?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 217818 [name] => HAJDUKZAGREB [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukzagreb [link] => /tag/hajdukzagreb ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EUFORIJA NA POLJUDU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mišo: Danas je lijepo biti hajdukovac!; Francuzi žele Milovića za 1,5 milijuna eura [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-22-02-03-16-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb-120812.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb-120812.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk22-120812.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk21-120812.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk19-120812.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk17-120812.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk16-120812.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk14-120812.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk13-120812.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk1-120812.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/zagreb_hajduk23-120812.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb11-120812.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb-120812.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb9-120812.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb8-120812.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb7-120812.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb6-120812.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb5-120812.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb4-120812.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb3-120812.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb2-120812.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/08/13/SPORT/Hajduk/hajduk_zagreb1-120812.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hajduk je razgalio navijačka srca, pregazio Zagreb, oduševio prije svega ritmom, frenetičnom frekvencijom akcija, bio je to nogomet na europskoj razini, kakav baš ne stanuje na igralištima Hrvatske nam lige. Bilo je i prije pobjeda od 5:1, dogodile bi se, ali ovako reskog ritma i trke nogometaša Hajduka u jednom dahu nije bilo - odavna.

Doista nas je podsjetilo na dane Tomislava Ivića kad je učio presing na loptu i brzu preformaciju, ili na Stanka Poklepovića kad je tražio prostor za djelovanje Ante Vukušića...

Ali, da sad ne pametujemo previše recimo da je to bila prezentacija – iznad svih očekivanja! S aspekta domaćih, ako to treba naglasiti.

Publika je pomalo stizala u Poljud, slavili su doma vaterpolsko zlato na Olimpijskim igrama i tek u finišu, pred sam početak napunili nogometnu "školjku" sa 15.000 duša. Pozdravili svoje hajduke pljeskom zbog pobjede i veličanstvenog dojma sa San Sira...

Tko bi rekao da će se fešta nastaviti u još žešćem tonu kako god su padali golovi u mrežu Vidakovića na streljani...  I onda na kraju – euforija, pozdravljali su hajduci ukrug publiku kao nakon Intera. Gubili sa 0:3 ili pobijedili sa 5:1 u

Poljudu se slavi novi, Krstičevićev hajduk na pogon borbenosti, alii – znanja, vezle su se akcije, nije sve bilo samo snaga i upornost. Hajduk je držao Zagreb u konopcima, bilo je pitanje samo koliko će golova do kraja uvaliti.
Ovacije, čestitke, kako reče Krstičević na pressici, "lijepo je danas biti hajdukovac"! Govorio je:

- Velika je pobjeda od 5:1. Iostina je da je to ostvareno protiv kluba koji nije imao ni boda, ali svaku utakmicu na razini neriješenog... Stvarno je lijepa ova pobjeda u kontekstu zadnjih susreta, u Zadru četiri gola, u Milanu dva Interu, Zagrebu pet. Danas je lijepo biti hajdukovac.

Što se to dogodilo veliko, pitalo se Krstičevića. Ponovio je da nema čarobnog štapića, kako kazati u čemu je eliksir preobrazbe?!

- Cijele pripreme smo se mučili, radili, uz masu problema, nagradio nas je taj rad. Drago mi je da momci igraju s velikim elanom, na zadovoljstvo publike, drago mi je da smo igrali dobro.

U utorak će Hajduk u Međugorje, dan kasnije nego što su planirali, trener ih je nagradio danom odmora, a jedva čeka da ih opet baci u žrvanj treninga. Jer, dosad se samo igralo i putovalo.

- Sad ćemo imati vremena da korigiramo pogreške, sad ćemo opet trenirati, u međugorju ćemo se odmoriti, ali i radit za slijedeću turu – trlja ruke Krstičević.

Dan odmora za 5:1, dobro je leglo... Kako zaustaviti euforiju?

- Kako da vam objasnim, u svlačionici nema euforije, dolje nema mjesta nonšalanciji. Ne brinite. A napokon imamo vremena za trening, dosad ssmo u zadnje vrijeme imali samo priču i utakmice.

Što ste rekli Maglici kad je ulazio, nakon što su Caktaš, Vukušić i ostali već uradili svoje?

- Pitao sam Maglicu je li koncentriran, rekao je da jest. I on je zabio, sretan sam i zbog njega. Zaslužio je.

A Jozinović? Lani ga je Balakov otpisao? Kakav je to preobražaj?

- Kad sam ja došao on je trenirao sam, pokazivao ogromnu želju da se vrati. Maksimalno je pripremljen...

Krsto je primao čestitke, tapšali su ga po ramenu, nije očekivao toliku radost nakon samo četiri kola.
A trener na suprotnoj strani, Dražen Besek, za kormilom Zagreba priznao je:
- Sram me je... Nije ugodno nakon ovakvog rezultata, mene je sram. Sram zbog prezentacije moje ekipe, bez obzira što su momci iz Hajduka odigrali angažiranu i trkački vrlo, vrlo dobru utakmicu. To je dokaz da hrvatski klubovi mogu igrati i četvrtak i nedjelju i ja na tome Hajduku od srca čestitam.

Uzdahnuo je:

- Ono što smo mi htjeli, ništa nam nije uspjelo. Jer trka koju smo prezentirali nije na nivou prvoligaškog nogometa i to je naš problem. Onu strast koju su pokazivali igrači Hajduka, moji igrači nisu pokazali. Ta strast se gradi, njeguje, a mi u ovom trenutku to nemamo. Čestitam Hajduku na ambijentu, ponosan sam što sam sudjelovao u njemu, ali nisam ponosan na svoj rezultat. Ne sjećam se ovakve simbioze... U ovako kratkom vremenu da je Hajduk postigao takvu koheziju i sinergiju s publikom koja je prepoznala projekt, stvarno je nešto sjajno. Ja im čestitam na tome - sve je rekao Besek, za kormilom fenjeraša Zagreba. Gubimo li ove godine Zagreba prvoligaša, prvaka iz 2002.?! Sva je prilika...


Nakon fantastične partije 'bijelih' protiv Zagreba navijači su opet ovacijama ispratili igrače u svlačionicu kao protiv Intera dvaput, Splita, Zadra... I tek je tada konačno stao trčati neumorni Radošević, a onda je između ostalog kazao:

- Nadam se da smo barem donekle zadovoljili navijače - kazao je preskromni Radošević što i jest jedan od razloga što Hajduk leti na terenu. Jer su u glavama na zemlji, odnosno tamo ih Krstičević drži.

- Pokazali smo da imamo kvalitetu, a iz kola u kolo bit ćemo sve bolji. Idemo agresivno, dominantno, u svakom susretu na pobjedu - najavio je Radošević.

Franko Andrijašević je pojasnio.

- Ne razmišljamo o visokim ambicijama, kako raste atmosfera na tribinama tako i mi rastemo pa što bude.

Mladi napadač Anton Maglica zabio je prvi gol za Hajduk.

- Imao sam sreću da sam ga zabio na onoj strani stadiona gdje je Torcida. Ispunio mi se san, ne može bolje. Posvećujem ovaj gol svom ocu koji me uvijek prati na utakmicama.

Dvostruki strijelac Mijo Caktaš kod drugog je gola oklijevao, ali je ipak srećom zapucao.
- Čekao sam Vršajevića, ali sam ipak pucao i upalilo je. Svi smo mladi, spremni, letimo po terenu. Nikoga se ne bojimo, zato i pobjeđujemo! Gubimo ili dobijamo uvijek napadamo - pojasnio je Mijo.

Može li ovaj Hajduk biti prvak?
- Dat ćemo sve od sebe. Sve je moguće! - odgovorio je Caktaš uz osmijeh.

Izbornik Igor Štimac odmah je pohitao čestitati Krstičeviću i hajdukovcima.

- Fantastično! Ne pamtim kada sam gledao ovako dobar Hajduk. Ovo je jedini ispravni put. Čestitam na atmosferi, igračima, a nadasve treneru i stožeru koji su napravili da momčad bude ovako moćna, da ima ideju i zna kako se protivnik lomi i to radi od prve do 90 minute.

Vukušić?

- Opravdao je poziv u klupskim bojama, vidjet ćemo ga u reprezentativnom dresu protiv Švicarske na Poljudu.

Maloča?
- Maloča je napravio test, bit će spreman za srijedu.

Može li se ovaj Hajduk boriti za titulu?

- Sezona je duga, doći će i porazi. Ono što će održati ovakav duh u svlačionici bit će reakcija tribina kada dođe poraz. Ovo je izuzetno mlada momčad koja je na dobrom putu da u budućnosti ima četiri-pet reprezentativaca Hrvatske. Treba joj dati vremena, ne samo kada se pobjeđuje Inter ili kada se gubi od njega, već i kada se izgubi od zaprešićkog Intera.

S. ALFIREVIĆ, F. VULAS

Toulouse želi Milovića

Toulouse želi Milovića. S tribina Poljuda ogled Hajduka i Zagreba pratio je i glavni skaut francuskog prvoligaša Gilles Maury.

Već duže vrijeme Francuzi prate Milovića čiji je impresario Danko Đikić. Nisu stoga tako nezapaženo prošle ni u posljednje vrijeme zaista odlične partije Milovića koji se u kratko vrijeme od dolaska s Parka mladeži zimus prilagodio na novu momčad i postao vrlo bitna karika 'bijelih'.

Stoga se očekuje i kako bi se uskoro svoj interes mogli konkretizirati jer je do kraja prijelaznog roka ostalo samo dva i pol tjedna. Vjeruje se kako bi u idućim danima Toulouse trebao poslati ponudu poljudskom klubu za koju se procjenjuje kako bi mogla biti teška između 1,2 i 1,5 milijuna eura.

Taj novac odlično bi došao 'bijelima' koji su u nezavidnoj financijskoj situaciji, nakon samo osam mjeseci koliko je u klubu itekako bi im se isplatilo dovođenje Milovića, no s druge strane trener Krstičević bi ostao bez važnog igrača.

Bit će i nagrada

S osmijehom od uha do uha predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić dočekivao je igrače pred ulazom u svlačionicu i čestitao. Na upit za komentar prvo je samo kazao:

- Ludilo brale! - a onda ipak dodao.

- Svaka čast momci na svemu. Realno momci su nas sve iznenadili. Samo moramo nastaviti ovako - kazao je Brbić.

Na upit o nagradama, a s obzirom na financijsku situaciju samo je kazao.

- Kad bude vrijeme bit će i nagrada.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/miso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura-176142 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=49fa03c3d5c2a4ef7fb27914f6b8b105b71721ac [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1o%3A+Danas+je+lijepo+biti+hajdukovac%21%3B+Francuzi+%C5%BEele+Milovi%C4%87a+za+1%2C5+milijuna+eura&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmiso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura-176142 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmiso-danas-je-lijepo-biti-hajdukovac-francuzi-zele-milovica-za-1-5-milijuna-eura-176142 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EUFORIJA NA POLJUDU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukEUFORIJA NA POLJUDU

Mišo: Danas je lijepo biti hajdukovac!; Francuzi žele Milovića za 1,5 milijuna eura

Piše PSD.
12. kolovoza 2012. - 23:59

Toulouse želi Milovića

Toulouse želi Milovića. S tribina Poljuda ogled Hajduka i Zagreba pratio je i glavni skaut francuskog prvoligaša Gilles Maury.

Već duže vrijeme Francuzi prate Milovića čiji je impresario Danko Đikić. Nisu stoga tako nezapaženo prošle ni u posljednje vrijeme zaista odlične partije Milovića koji se u kratko vrijeme od dolaska s Parka mladeži zimus prilagodio na novu momčad i postao vrlo bitna karika 'bijelih'.

Stoga se očekuje i kako bi se uskoro svoj interes mogli konkretizirati jer je do kraja prijelaznog roka ostalo samo dva i pol tjedna. Vjeruje se kako bi u idućim danima Toulouse trebao poslati ponudu poljudskom klubu za koju se procjenjuje kako bi mogl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 04:03