StoryEditorOCM
KošarkaKratko i jasno

Jusup bez dlake na jeziku: ‘Rugali su se s nama, a vidi nas sad! A ja se ne dam, koliko god me neki gurali dolje‘

Piše Frane Vulas
17. veljače 2024. - 23:26
Split, 170224. Finale SuperSport Kupa Kresimir Cosic, Cibona - KK Zadar. Na fotografiji: Danijel Jusup.Bozidar Vukicevic/Cropix

Treneru Danijelu Jusupu kup Krešimira Ćosića bio je šesti osvojeni trofej sa Zadrom. Osvojio je ABA ligu, jedno prvenstvo i četiri kupa. Nakon pobjede nad Cibonom u finalu na Gripama kazao je:

- Zahtjevna utakmica za nas. Izgledalo je dijelu javnosti kao lako ćemo, ali Cibona ima šest jako dobrih igrača koji mogu pobijediti ako nisi koncentriran. Prvo smo se jako potrošili u četvrtfinalu protiv Splita, pa onda i mlade momčadi Cedevite. Pustio sam zato igrače ujutro da spavaju koliko hoće. Ovi dečki uvijek odigraju kada treba. Pokazuju ovi momci veliki karakter. Kada smo ih doveli ljudi su se rugali s nama. Govorili su da Božić ne može lijevo, da Ramljaka treba pustiti da šutira. A Božić je MVP. Mislim da mi ipak vidimo dobro.

Šesti osvojeni trofej sa Zadrom?

- Presretan sam zbog toga. Hvala mojim suradnicima koji su vrhunski odradili posao. Pomoćnik Toni Dijan radi vrhunske stvari, izrastao je u odličnog stručnjaka. Njegov udio je nemjerljiv. Iznenadio me profesionalnošću i razinom razmišljanja.

Prije 21 godinu u istoj ste dvorani protiv istog protivnika vodili Zadar do osvajanja kupa?

- Ne dam se. Kako god me ovi odozgo guraju dolje, ja se ne dam, opet izrastem. Nijedna momčad nije imala primjedbe na suđenje, to je jako bitna stvar. Neophodna da bi hrvatska košarka išla putem kojim treba ići - kazao je Jusup na presici nakon susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 22:11