StoryEditorOCM
KošarkaPrometno

Velike igračke promjene na Gripama, reprezentativac napustio klub, stiže igrač koji je često znao zapapriti ‘žutima‘

Piše Frane Vulas
28. prosinca 2023. - 16:55

Razigravač Lovro Gnjidić više nije član Splita. Hrvatski reprezentativac nije otputovao s ostatkom momčadi na gostovanje kod Studentski centar Derbyja u Podgoricu, otišao je iz kluba i karijeru će nastaviti u beogradskoj Megi.

Nije se Gnjidić najbolje snašao u gradu pod Marjanom u koji je stigao ljetos na posudbu iz Cedevita Olimpije, nije opravdao očekivanja. Nije imao pritom ni sreće s ozljedama koje su stizale u valovima te je odlučeno da karijeru i veću minutažu potraži u redovima Mege. Klub iz Beograda trebao je razigravača nakon što je jedan od najvećih talenata Europe i najboljih igrača Admiral Bet ABA lige Nikola Topić vraćen Crvenoj zvezdi iz koje je stigao na posudbu. Obojici je zajednički manager alfa i omega Mege Miško Ražnatović.

image

Vito Kučić

Boris Kovačev/Cropix

Kao zamjenu za Gnjidića na poziciju razigravača Splita stiže mladi 21-godišnji play Cedevite Junior Vito Kučić. Taj talentirani 191 centimetar visoki razigravač rođen u RIjeci minutažu bi na toj poziciji trebao dijeliti s Matom Kalajžićem, a u zadnje vrijeme playa je znao igrati i Toni Perković.

Kučić bi trebao potpisati višegodišnji ugovor sa klubom s Gripa, biti pravi zalog za budućnost. Pravo nastupa za ‘žute‘ za početak će Kučić imati u regionalnoj ligi zbog proteka roka za registraciju u domaćima natjecanjima, pa u Favbet Premijer ligi neće moći igrati do ožujka. Premijeru u žutom dresu trebao bi imati u ogledu kod Igokee u četvrtak 4. siječnja. Pamtimo Kučića kao igrača koji je često posebno znao biti raspoložen baš u ogledima sa Splitom. Kučić je ove sezone u hrvatskom prvenstvu bio na prosjeku od 11,8 koševa i 5,3 asistencije po susretu.

image

Vito Kučić i Toni Perković sada će biti suigrači

Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 16:46