StoryEditorOCM
Ostalotko osvaja?

Odluka o prvaku se prolongira za Zagreb, Olmissum u napetoj utakmici propustio meč loptu protiv Dinama

Piše Krešimir Milić
13. svibnja 2024. - 21:18

OLMISSUM – DINAMO (3:3) 5:6

Omiš, Gradska sportska dvorana Omiš (Ribnjak), 730 gledatelja

Suci: Nikola Jelić (Varaždin), Mislav Džeko (Zagreb). Treći sudac: Goran Duvnjak (Solin)

Strijelci: Vanha (11‘, 28‘), Jurlina (13‘)/T. Novak (15‘, 20‘), Čekol (21‘)

Olmissum: Rozga, Kustura, Jurlina, Vanha, Sekulić, Čizmić, Zemunik, Hrstić, Bukovec, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić

Dinamo: Piplica, Perić, Postružin, Čekol, T. Novak, Pavlić, Gudasić, Konsuo, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak

Ponovo je ključao omiški Ribnjak gdje je Olmissum imao meč loptu za osvajanje treće titule prvaka Hrvatske. Poslastica za sve ljubitelje futsala s Dinamom pružila je najbolju i najnapetiju utakmicu ovogodišnje finalne serije. Priželjkivalo se slavlje u Omišu, ali odluka o prvaku ipak se prolongirala.

Bilo je utvrdo sve do 11. minute kad Vanha presijeca jedno dodavanje u šestercu Dinama i preusmjerava loptu iza leđa Piplice za vodstvo Olmissuma. I onda dvije minute kasnije trenutak magije miljenika omiške publike Jurline. Nanizao je igrače Dinama kao čunjeve i pogodio suprotni kut za povećanje vodstva na 2:0. 

image

Na fotografiji: Josip Jurlina, Antonio Sekulić
Foto: Bozidar Vukičević/CROPIX

Božidar Vukičević/Cropix
image

Na fotografiji: Josip Jurlina.

Foto: Bozidar Vukičević/CROPIX

Božidar Vukičević/Cropix

Pet minuta prije kraja prvog dijela dinamovci su zabili prvi gol u posljednje tri utakmice s Olmissumom, a strijelac je bio iskusni Tihomir Novak. Isti igrač vraća Dinamo u život pred kraj prvog poluvremena golom za 2:2, a na samom početku drugog dijela Čekol donosi preokret golom za vodstvo gostiju 3:2. 

Jaki intenzitet trajao je tijekom cijele utakmice, a izrodilo je to još jedan gol Olmissuma koji je zabio Vanha u 28. minuti za 3:3. Pokazat će se golom za produžetke u kojima se još jednom iskazao Rozga na vratima Olmissuma. Domaći su 18 sekundi prije kraja ostali s igračem manje kad je Žilić dobio crveni karton, a Dinamo priliku da seriju preseli u Zagreb, ali Rozga je zaustavio Perićev penal. 

Produžeci nisu riješili ništa, a uslijedili su penali u kojima su dinamovci bili precizniji. Za Olmissum su pogađali Kolobarić i Kustura, dok su za Dinamo zabijali F. Novak, Postružin, T. Novak. 

Tako će odluka o prvaku Hrvatske u futsalu pasti na kraju u Zagrebu, baš kao i prošle sezone. Olmissum je imao meč loptu za osigurati naslov na svom terenu, a sad za to imaju još jednu priliku i na gostovanju u posljednjoj utakmici finalne serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 13:46