StoryEditorOCM
Strani nogometriječ trenera

Ancelotti udario kontru šokiranim Nijemcima, ne vidi ništa sporno: ‘Tu je situaciju barem lako objasniti‘

Piše Sport SD
9. svibnja 2024. - 08:43

Real Madrid je čudesnim preokretom s dva gola u zadnjim minutama uspio još jednom izboriti finale Lige prvaka. Bayern je vodio s 1:0 do 88. minute i nevjerojatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol.

Nakon utakmice najviše se pričalo o poništenom pogotku kojeg su Bavarci postigli duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, trener Bayerna Thomas Tuchel bio je bijesan.

- Mislim da je ovo što se dogodilo protiv svih pravila modernog nogometa. Pomoćnik je taj koji je prvi pogriješio jer je odmah podignuo zastavicu u situaciji u kojoj nije mogao biti siguran da je to ispravno. Morate imati muda, hrabrost, da podignete zastavicu u takvoj situaciji, a nakon svega je i glavni sudac zaustavio igru nakon što je shvatio da smo uspješno završili akciju. Čisto sumnjam da bi ovo dosudio da je obrnuta situacija bila u pitanju, izjavio je Tuchel.

S druge strane, za trenera Real Madrida Carla Ancelottija situacija nije sporna.

- Tu je situaciju barem lako objasniti. Čak i ako nije bilo zaleđe, sudac ga je dosudio prije nego je pao gol. U trenutku zvižduka, prije pogotka, moji su igrači prestali igrati i to je to, kratak je bio Ancelotti.

Ancelotti je prvi trener u povijesti kojemu je uspjelo izboriti šest finala Lige prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 14:53