StoryEditorOCM
Vaterpolovečeras u gružu

’Hrvatska topovnjača’ sanja revanš Crnoj Gori: ‘Želimo isprati gorak okus poraza na SP-u’

Piše Tonči Vlašić
8. siječnja 2024. - 07:54

Pogodio je za 3:1. Francuska obrana nije uspjela ni pogledom ispratiti put lopte u mrežu.

- Kolika je bila brzina? Ne znam, ali je baš dobro izletjela iz ruke – smije se Rino Burić, hrvatska topovnjača. Na svjetskom prvenstvu su mjerili brzinu lopte, na EP-u toga nema.

- Ako se ne varam, na SP-u je oko 90 kilometara na sat bila najveća brzina, kako nitko nije uspio ići sto na sat – dodaje Splićanin, a što kaže na to što je francuski vratar vadio ruke iz vode kad se lopta zakoprcala u mreži?

- Možda nije očekivao šut?

Možda, kao i svi u francuskim redovima, zatim 3000 ljudi na tribinama Gruža, te tko zna koliko njih pored malim ekranima. Sve je iznenadio.

- Hahaha, kažem, baš mi je lijepo izletjela iz ruke. Prvo je pogodio Žuvela, potom i ostali… Baš smo dobro odigrali 6 na 6, te obranu. Ona je bila baš odlična na čelu s Bijačem. Osim igrača više, sve je bilo odlično. Ali, s ove dvije dobivene utakmice još ništa nismo napravili. Jedino smo izbjegli Srbiju, koja je najteži suparnik u osmini finala iz donjeg doma jer ne možemo biti zadnji, četvrti u skupini. Nama je Crna Gora izuzetno važna utakmica. Ostao nam je taj gorak okus sa SP-a prošle godine u Fukuoki, kad su nas izbacili u osmini finala.

Čuje li se dole u bazenu huk s tribina?

- Gruž je specifičan bazen, već sam se navikao. Nekako su tribine daleko, ali vjerujem kako će se protiv Crne Gore čuti još jače – rekao je Rino. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 19:34