StoryEditorOCM
Vaterpolone može bez drame

Kakva utakmica u Poljudu! Jadran je preokretom protiv Crvene Zvezde stigao do važne pobjede u Ligi prvaka

Piše Iva Majić
27. rujna 2023. - 20:14

Jadran je na otvaranju nove sezone u Ligi prvaka svladao Crvenu Zvezdu sa 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2).

Iako rezultat ne sugerira tako, utakmica je bila neizvjesna i napeta, a pobjeda Splićana je došla teže od očekivanog. Veliki preokret dogodio se u trećoj dionici gdje je najprije bitnu obranu upisao "drugi vratar" Anić, a zatim su njegovi suigrači to iskoristili serijom pogodaka za izjednačenje. No, mučili su se domaćini sve do zadnjih osam minuta. Jadranaši su na krilima ispunjenih tribina u Poljudu prvi put stigli u vodstvo tek šest minuta prije kraja kada je zabio Marinić Kragić, nakon čega je krenula "golijada" hrvatskog prvaka...

Međutim, prvi gol u susretu zabili su gosti, a precizan je bio Subotić iz peterca. Splićani su se mučili s napadom na otvaranju, ali je treći ofenzivni nalet bio sretan pa je za 1:1 pogodio Čagalj. Prva dionica donijela je osam pogodaka i igru „gol za gol”, a Jadran nije bio u vodstvu, već je samo stizao do izjednačenja.

Ništa drugačije nije bilo ni u sljedećih osam minuta, a dojam je bio kako su se domaćini i dosta patili u obrani. Biljaka je već bio na dva isključenja, a na predah je Zvezda otišla s golom prednosti i rezultatom 8:7.

Promijenio je trener Marelja zatim i vratara, pa je na gol Jadrana stao Anić. No, beogradska momčad je negdje dvije minute prije kraja treće četvrtine stigla na „plus dva”, 11:9, što je do tada bila i najveća prednost u susretu. Zatim su gosti imali i priliku povećati vodstvo, no Anić je obranio peterac i s time donio preokret... Jadran se malo probudio, a s njim i do kraja ispunjene tribine u Poljudu. Donedavni kapetan Juga, Fatović, zabio je dva pogotka i vratio svoju momčad u život te dao nade s rezultatom 11:11 uoči zadnje dionice.

Pogodio je trener jadranaša s promjenom vratara, a isto je napravio i Marinić Kragić koji je šest minuta prije kraja ugurao loptu u gol za 12:11 i prvo vodstvo splitske momčadi. I onda je krenuo Jadran... Najprije opet novi kapetan za 13:11, a onda mu se pridružio i Harkov s dva pogotka s desne strane. Drugi gol je Rus s hrvatskom putovnicom postigao dvije minute i sedam sekundi prije kraja za 15:12, čime je riješio pitanje pobjednika susreta. Dovoljno za veliki preokret i važne bodove protiv teškog protivnika.

Jadran-Crvena Zvezda 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2)

1. kolo Lige prvaka, skupina C. Bazen u Poljudu. Gledatelja: 500

Suci: Alessandro Severo, Nikolaos Boudramis

Jadran: Anić (obrane 7), Čagalj (1), Marinić Kragić (4), Biljaka (), Butić (1), Pejković, Bukić, Harkov (2), Radović (2), Vrlić (1), Fatović (3), Dužević (2), Marcelić (obrane 3)

Trener: Jure Marelja

Crvena Zvezda: Mišović (obrane 3), Bursać (2), Gajić (1), Marković (1), Subotić (2), Vasić (3), Gogov (2), Basara (1), Vukićević, Seman, Milojević (1), Radović, Ivanović

Trener: Aleksandar Filipović

Igrač više: Jadran 9/12, Crvena zvezda 9/13

Peterci: Jadran 2/2, Crvena zvezda 3/4

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 22:00