StoryEditorOCM
Vaterpolou poljudu

Prvak Hrvatske danas ima priliku generacije, ‘jadranaši‘ vas pozivaju da budete dio važnog dvoboja u Ligi prvaka

Piše Iva Majić
21. studenog 2023. - 14:39

Jadran danas ima priliku generacije. U Poljudu od 19 sati, protiv imenjaka iz Herceg Novog traži drugi krug Lige prvaka. Pretposljednje je kolo najelitnijeg klupskog natjecanja u kojem prvak Hrvatske može osigurati svoju ulaznicu za četvrtfinale.

Ono što će sigurno pomoći u pothvatu da Splićani nađu svoje mjesto među najboljih osam u Europi je i publika koja je uvijek bitna, a posebno danas bi mogla biti "igrač više". Stoga vas i "jadranaši" pozivaju da budete dio današnjeg važnog dvoboja.

Iako je momčad iz Crne Gore na zadnjem mjestu skupine C s dva boda, dok ovaj naš Jadran drži drugo mjesto sa šest bodova, susret svakako neće biti lagan.

- Momčad iz Herceg Novog se teško dobiva, a to su pokazali u svim dosadašnjim susretima Lige prvaka. Ni mi, kao ni Ferencvaroš i Crvena Zvezda nisu s njima igrali lagano, nisu to bile pobjede za koje možete reći da ih je netko "razbio" započeo je trener Jadrana, Jure Marelja.

Domaćinima danas odgovara i bod, ako bi se ostali dvoboji u skupini C raspleli onako kako se i očekuju, ali danas od 19 sati, prvak Hrvatske ide samo na pobjedu.

- Nema kalkulacija, ovo je utakmica koju moramo pobijediti. Imamo priliku riješiti sve za prolazak dalje, unatoč još jednom kolu.

Iza Jadrana je nedavan poraz u Regionalnoj ligi protiv Juga. Slavili su Dubrovčani u Poljudu s 14:12, nakon boljeg raspucavanja peterca. No, nije domaćine taj poraz poljuljao. Dapače, takav susret s jakim protivnikom dobro je došao kao priprema.

- Ta utakmica s Jugom bila je prva natjecateljska nakon desetak dana i došla je u pravo vrijeme. Mislim da smo u boljoj igračkoj formi nakon nje. Poraz nije poljuljao samopouzdanje, posebno jer smo u regularnom djelu utakmice odigrali izjednačeno, a peterci su uvijek lutrija. Cijeli susret je bio izjednačen, a nama je baš trebao jedan tako težak protivnik prije utakmice u Ligi prvaka – zaključio je trener Jadrana.

image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 16:27