stdClass Object ( [id] => 1065065 [title] => On je jedan od posljednjih ‘zločestih dečki‘ engleskog nogometa: tukao se s tinejdžerima i svađao sa svima, a suigrača je umalo ostavio bez oka [alias] => on-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Za Joeya Bartona ste vjerojatno već čuli. „Zločesti dečko” engleskog nogometa koji nikada nije bježao od sukoba sa suigračima, protivničkim igračima, trenerima, novinarima, navijačima... Zapravo svatko tko mu je stao na put u jednom je trenutku osjetio Bartonov gnjev. Nekada su u pitanju bile salve uvreda, nekada šakački obračun, a ponekad bi njegova žrtva prošla s oštećenom mrežnicom ili opeklinom od cigare.

Jedan od najcjenjenijih defenzivnih veznih igrača svoje generacije zauzima posebno mjesto među nogometašima čije su burne karijere prvenstveno obilježili skandali na terenu, ali i izvan njega, a ako niste detaljno upoznati s njegovim eskapadama, ovo je pravi tekst za vas.

Tukao je tinejdžere, a suigrača je umalo ostavio bez oka

Cijela Bartonova karijera obilježena je raznoraznim kontroverzama, ali svojevrsni standard kojeg je redovito održavao bili su fizički napadi. Zbog njih ga je Engleski nogometni savez tri puta suspendirao, dok je u dva slučaja bio osuđen i na zatvorsku kaznu. U svibnju 2008. osuđen je na šest mjeseci zatvora nakon što je sudjelovao u tučnjavi u centru Liverpoola u kojoj je jednu osobu udario više od 20 puta, a drugoj (radilo se o tinejdžeru) slomio zube.

---

image
Barton ispred suda u Liverpoolu 2008.
AFP
---

Englez je iz zatvora izašao nakon 74 dana, ali dok je još bio iza rešetaka dobio je i četiri mjeseca zatvora uvjetno, zbog incidenta iz svibnja 2007. kada se na treningu fizički obračunao sa suigračem Ousmaneom Dabom i teško mu ozlijedio mrežnicu lijevog oka. Osim četveromjesečne uvjetne kazne zatvora, Barton je morao Dabou pokriti i sudske troškove te odraditi 200 sati humanitarnog rada, a taj incident označio je i kraj njegove karijere u Manchester Cityju.

No to nije bio jedini igrač Manchester Cityja koji je zaradio ozljedu oka nakon sukoba s Bartonom. Na jednoj klupskoj božićnoj zabavi mladi James Tandy se opustio i odlučio da bi bila dobra ideju zapaliti Bartonovu majicu. Joeyu to nije bilo nimalo smiješno te je ugasio svoju cigaru o Tandyjevo oko i ostao bez šestotjedne plaće.

Barton zaista nije razmišljao o tome koliko osobe koje mu stanu na žulj imaju godina, pa je tako osim liverpoolskog tinejdžera i mladog Tandyja, njegov gnjev osjetio i jedan tajlandski 15-godišnji navijač Evertona. City je bio na predsezonskoj turneji u Tajlandu, a taj 15-godišnjak je navodno iz nekog razloga Bartona udario u potkoljenicu. Barton mu, naravno, nije ostao dužan te je uslijedio fizički obračun, a bizarni epilog bilo je stradavanje Cityjevog braniča Richarda Dunnea kojeg je Barton ugrizao za prst.

A nije naodmet ni spomenuti napadaj bijesa kojeg je Englez dobio kada ga je taksist koji ga je vozio navodno odbio odvesti do McDonald'sa, zbog čega mu je Barton iščupao radio iz automobila.

Posvađao se sa svima koji su mu se našli na putu

Joey je uz vruću glavu bio i bez dlake na jeziku. Često je javno kritizirao svoje trenere i poteze klupske uprave, kao i vodstva saveza i lige. Zbog citiranja Nietzschea, Orwella, Morrisseya i mnogih drugih osoba iz javnog života stekao je imidž filozofa te su ga britanski mediji znači uspoređivati s Ericom Cantonom

Zanimljiva je bila njegova kritika upućena pojedinim engleskim reprezentativcima koji su nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu 2006. izdali autobiografije.

- Engleska nije učinila niša na tom Svjetskom prvenstvu, zašto su onda objavili knjige? „Ispali smo u četvrtfinalu. Igrali smo katastrofalno. Evo moja knjiga” Tko to želi čitati – rekao je tada Barton, da bi godinu poslije zaradio poziv u reprezentaciju gdje su ga dočekali ti ljudi koje je žestoko iskritizirao.

Barton je ipak poseban odnos imao s Alanom Shearerom, a sve je počelo u vrijeme kada je legendarni napadač obnašao dužnost trenera u Newcastle Unitedu dok je Joey tamo igrao.

Veznjak se bio vratio u momčad nakon što je tri mjeseca bio van terena zbog ozljede, ali je odmah u prvom povratničkom nastupu zaradio isključenje nakon oštrog starta na Xabi Alonsu. Newcastle se u tom periodu borio za ostanak u Premier ligi, a Bartonov crveni karton je značio da će biti suspendiran do kraja sezone. Shearera je to iživciralo te je rekao Bartonu da je pogriješio što ga je stavio u momčad i da je njegov start bio „kukavički”. To je potaknulo žustru raspravu u kojoj je Barton Shearera nazvao „sra**m od trenera sa sra**m od taktike, a njegovog pomoćnika koji se umiješao „pi**om”.

---

image
Bartonov start na Xabi Alonsu kojeg je Shearer nazvao "kukavičkim"
AFP
---

No to nije bilo posljednji put da se dvojac našao u raspravi. Shearer je 2012. gostujući u emisiji kao stručni komentator ponovno kritizirao jedan Bartonov start, a Joey je na Twitteru napisao da „iskreno prezire tu pi**u”. Istog dana se obrušio i na Garyja Linekera koji ga je prozvao na Twitteru, poručivši mu da je „odvratni mali žabac” i da se „vrati natrag pod svoj kamen”.

Barton je inače izuzetno aktivan na Twitteru, a ima i svoju web stranicu koja se uglavnom sastoji od... Pa od njegovih tweetova. Kada odete na joeybarton.com vidjet ćete njegovu fotografiju ispod koje piše: „Nogometaš. Pundit (najbolji prijevod bi možda bio „stručni komentator”). Otac.”, te ćete moći scrollati do besvijesti kroz njegove tweetove.

No ako s njim uđete u raspravu, postoji velika šansa da ćete i vi dobiti ono što vas ide, pa čak i ako ga samo oslovite s „Joey”.

- Kako bih želio da su me mediji krstili Joe umjesto Joey. Mrzim to Joey, neću lagati. Nitko koga poštujem ne zove me tako, a ne da mi se ispravljati sve one koji me zovu Joey – napisao je Barton na Twitteru.

Njegovo puno ime glasi Joseph Anthony, ali ono što je najbizarnije u cijeloj priči je to što se na svom Twitter profilu sam nazvao „joey7barton”, na što su mu neki followeri i ukazali, uključujući službeni profil britanskog Mirrora. Barton je na to rekao da je ponovno samo htio nasamariti medije.

Barton se jednom prilikom na društvenim mrežama sukobio i sa sudionicima britanskog reality showa 

„The Only Way Is Essex” koje je nazvao „pretencioznima”, „mentalno zaostalima”, „plitkima” i „lažnima”, naglasivši da ih prezire. Ekipa iz showa mu je na prozivke odgovorila svojom fotografijom na kojoj su mu uputili psovku, insinuirali da ima maleno spolovilo optužili ga da je samo ljubomoran.

Skandal s kladionicom

No to nisu jedine stvari za koje je Barton koristio Twitter, ponekad bi se tamo bavio predviđanjem rezultata utakmica . To se nije svidjelo Engleskom nogometnom savezu koji mu je poslao upozorenje da prestane to raditi jer bi se njegovi tweetovi mogli protumačiti kao „insajderske informacije".

- Vjerojatno ću dobiti pismo i u vezi ovih tweetova. Nadam se da će se (Engleski savez) prestati truditi biti „orvelijanska” organizacija i da će prihvatiti promjene koje se događaju u svijetu oko njih – komentirao je Barton postupak FA-a.

Kasnije se ispostavilo da Bartonova predviđanja rezultata utakmica nisu ostala samo na tweetovima, već su našla i put do kladionice. Tako ga je u studenom 2016., dok je igrao za Rangers, Škotski nogometni savez kaznio s jednom utakmicom suspenzije zbog 44 oklade koje je odigrao između 1. i 15. rujna te godine, dok je u prosincu iste godine Engleski nogometni savez pokrenuo postupak protiv njega zbog 1.260 oklada koje je uplatio u proteklih deset godina.

Barton je priznao optužbu koja je podignuta protiv njega te je u travnju 2017. suspendiran na 18 mjeseci, što je označilo kraj njegove igračke karijere.

---

image
Barton mijenja Lamparda u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske i upisuje svoj jedini nastup za englesku reprezentaciju
AFP
---

Nakon isteka suspenzije Barton je preuzeo klupu trećeligaša Fleetwood Towna, čiji je trener i danas, ali ni tamo nije prestao sa svojim navikama, pa je tako u travnju 2019. nakon poraza od Barnsleya u tunelu nasrnuo na njihovog trenera Daniela Stendela te mu nanio fizičke ozljede, zbog čega je optužen, a parnica je još u tijeku.

Joey nije jedini problematični član obitelji Barton, jer se njegov brat Michael nalazi u zatvoru u kojem služi doživotnu kaznu zbog ubojstva studenta Anthonyja Walkera 2005. godine. Michael je zajedno sa svojim rođakom Walkera usmrtio sjekirom, a napad se vodi kao „rasno motiviran”.

Ljubitelj glazbe i veliki humanitarac

Osim aktivnosti na društvenim mrežama, Barton u slobodno vrijeme ima i druge interese. Prijatelj je s bivšim britanskim boksačem Rickyjem Hattonom i bivšim članom Oasisa Noelom Gallagherom, a općenito je veliki ljubitelj glazbe, pogotovo britanske. Osim Oasisa, Barton obožava The Smiths te navodi Morrisseya kao svog idola, a zbog ljubavi prema Arctic Monkeysima dao je svom trkaćem konju ime „Crying Lightning” po pjesmi sheffieldske četvorke. Ono što je možda još zanimljivije u toj priči jest činjenica da je suvlasnik tog konja legendarni peruanski nogometaš Claudio Pizzaro koji posjeduje preko 50 trkaćih konja.

Unatoč svom vatrenom karakteru, Barton je također i veliki humanitarac. Zaštitno je lice humanitarne organizacije koja pomaže ovisnicima, aktivno sudjeluje u inicijativi koja se bavi promicanjem ribolova kao zanimacije među problematičnom djecom, redovito se odaziva na humanitarne utakmice i piše kolumnu u novinama koje prodaju beskućnici kako bi prikupili sredstva za život.

Joey Barton jedan je od klasičnih „zločestih dečkiju” engleskog nogometa koji je tijekom cijele svoje karijere zabavljao javnost svojim eskapadama i koji je istovremeno bio i heroj i zločinac. Njegov karakter ponekad ga je navodio na loše stvari i probleme sa zakonom, ali njegova odlučnost da pomogne onim manje sretnima i učini svijet barem malo boljim mjestom ipak daje do znanja kako su sve te negativne stvari produkt njegovog neobuzdanog karaktera, a ne ogledalo njegove duše.

Zločesti dečki sve su rjeđa pojava u svijetu nogometa koji sve više na osobenjake gleda s prijezirom, a Barton je jedan od njihovih posljednjih istinskih primjera.

Ostale priče iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘heroj i zločinac‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => ‘heroj i zločinac‘ 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-12-17 13:40:56 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-12-27 11:52:58 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2020-12-17 21:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 37 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/12\/17\/15575724.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/17\/15575718.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/17\/15575720.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/17\/15575722.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Bartonov start na Xabi Alonsu kojeg je Shearer nazvao \u201dkukavi\u010dkim\u201d","Barton ispred suda u Liverpoolu 2008.","Barton mijenja Lamparda u prijateljskoj utakmici protiv \u0160panjolske i upisuje svoj jedini nastup za englesku reprezentaciju"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x682","k_15575724_1280.jpg":"1280x1280","k_15575724_1024.jpg":"1024x1024","k_15575724_640.jpg":"640x640","k_15575724_480.jpg":"480x480","k_15575724_340.jpg":"340x340","k_15575724_220.jpg":"220x220","o_15575724_1280.jpg":"1280x852","o_15575724_1024.jpg":"1024x682","o_15575724_640.jpg":"640x426","o_15575724_480.jpg":"480x319","o_15575724_340.jpg":"340x226","o_15575724_220.jpg":"220x146","h_15575724_1280.jpg":"1280x854","h_15575724_1024.jpg":"1024x683","h_15575724_640.jpg":"640x427","h_15575724_480.jpg":"480x320","h_15575724_340.jpg":"340x227","h_15575724_220.jpg":"220x147","pp_15575724_1280.jpg":"1006x1280","pp_15575724_1024.jpg":"805x1024","pp_15575724_640.jpg":"503x640","pp_15575724_480.jpg":"377x480","pp_15575724_340.jpg":"267x340","pp_15575724_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x713","k_15575718_1280.jpg":"1280x1280","k_15575718_1024.jpg":"1024x1024","k_15575718_640.jpg":"640x640","k_15575718_480.jpg":"480x480","k_15575718_340.jpg":"340x340","k_15575718_220.jpg":"220x220","o_15575718_1280.jpg":"1280x891","o_15575718_1024.jpg":"1024x713","o_15575718_640.jpg":"640x445","o_15575718_480.jpg":"480x334","o_15575718_340.jpg":"340x236","o_15575718_220.jpg":"220x153","h_15575718_1280.jpg":"1280x854","h_15575718_1024.jpg":"1024x683","h_15575718_640.jpg":"640x427","h_15575718_480.jpg":"480x320","h_15575718_340.jpg":"340x227","h_15575718_220.jpg":"220x147","pp_15575718_1280.jpg":"1006x1280","pp_15575718_1024.jpg":"805x1024","pp_15575718_640.jpg":"503x640","pp_15575718_480.jpg":"377x480","pp_15575718_340.jpg":"267x340","pp_15575718_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x568","k_15575720_1280.jpg":"1280x1280","k_15575720_1024.jpg":"1024x1024","k_15575720_640.jpg":"640x640","k_15575720_480.jpg":"480x480","k_15575720_340.jpg":"340x340","k_15575720_220.jpg":"220x220","o_15575720_1280.jpg":"1280x710","o_15575720_1024.jpg":"1024x568","o_15575720_640.jpg":"640x355","o_15575720_480.jpg":"480x266","o_15575720_340.jpg":"340x188","o_15575720_220.jpg":"220x122","h_15575720_1280.jpg":"1280x854","h_15575720_1024.jpg":"1024x683","h_15575720_640.jpg":"640x427","h_15575720_480.jpg":"480x320","h_15575720_340.jpg":"340x227","h_15575720_220.jpg":"220x147","pp_15575720_1280.jpg":"1006x1280","pp_15575720_1024.jpg":"805x1024","pp_15575720_640.jpg":"503x640","pp_15575720_480.jpg":"377x480","pp_15575720_340.jpg":"267x340","pp_15575720_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x710","k_15575722_1280.jpg":"1280x1280","k_15575722_1024.jpg":"1024x1024","k_15575722_640.jpg":"640x640","k_15575722_480.jpg":"480x480","k_15575722_340.jpg":"340x340","k_15575722_220.jpg":"220x220","o_15575722_1280.jpg":"1280x887","o_15575722_1024.jpg":"1024x710","o_15575722_640.jpg":"640x443","o_15575722_480.jpg":"480x332","o_15575722_340.jpg":"340x235","o_15575722_220.jpg":"220x152","h_15575722_1280.jpg":"1280x854","h_15575722_1024.jpg":"1024x683","h_15575722_640.jpg":"640x427","h_15575722_480.jpg":"480x320","h_15575722_340.jpg":"340x227","h_15575722_220.jpg":"220x147","pp_15575722_1280.jpg":"1006x1280","pp_15575722_1024.jpg":"805x1024","pp_15575722_640.jpg":"503x640","pp_15575722_480.jpg":"377x480","pp_15575722_340.jpg":"267x340","pp_15575722_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38975839 Threads: 4 Questions: 7139790968 Slow queries: 3315798 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609409304 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/on-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka-1065065 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/on-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka-1065065?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 311544 [name] => Joey Barton [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => joey-barton [link] => /tag/joey-barton ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘heroj i zločinac‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => On je jedan od posljednjih ‘zločestih dečki‘ engleskog nogometa: tukao se s tinejdžerima i svađao sa svima, a suigrača je umalo ostavio bez oka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/17/15575724.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/17/15575724.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/17/15575718.jpg [title] => Bartonov start na Xabi Alonsu kojeg je Shearer nazvao ”kukavičkim” AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/17/15575720.jpg [title] => Barton ispred suda u Liverpoolu 2008. AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/17/15575722.jpg [title] => Barton mijenja Lamparda u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske i upisuje svoj jedini nastup za englesku reprezentaciju AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Za Joeya Bartona ste vjerojatno već čuli. „Zločesti dečko” engleskog nogometa koji nikada nije bježao od sukoba sa suigračima, protivničkim igračima, trenerima, novinarima, navijačima... Zapravo svatko tko mu je stao na put u jednom je trenutku osjetio Bartonov gnjev. Nekada su u pitanju bile salve uvreda, nekada šakački obračun, a ponekad bi njegova žrtva prošla s oštećenom mrežnicom ili opeklinom od cigare.

Jedan od najcjenjenijih defenzivnih veznih igrača svoje generacije zauzima posebno mjesto među nogometašima čije su burne karijere prvenstveno obilježili skandali na terenu, ali i izvan njega, a ako niste detaljno upoznati s njegovim eskapadama, ovo je pravi tekst za vas.

Tukao je tinejdžere, a suigrača je umalo ostavio bez oka

Cijela Bartonova karijera obilježena je raznoraznim kontroverzama, ali svojevrsni standard kojeg je redovito održavao bili su fizički napadi. Zbog njih ga je Engleski nogometni savez tri puta suspendirao, dok je u dva slučaja bio osuđen i na zatvorsku kaznu. U svibnju 2008. osuđen je na šest mjeseci zatvora nakon što je sudjelovao u tučnjavi u centru Liverpoola u kojoj je jednu osobu udario više od 20 puta, a drugoj (radilo se o tinejdžeru) slomio zube.

---

image
Barton ispred suda u Liverpoolu 2008.
AFP
---

Englez je iz zatvora izašao nakon 74 dana, ali dok je još bio iza rešetaka dobio je i četiri mjeseca zatvora uvjetno, zbog incidenta iz svibnja 2007. kada se na treningu fizički obračunao sa suigračem Ousmaneom Dabom i teško mu ozlijedio mrežnicu lijevog oka. Osim četveromjesečne uvjetne kazne zatvora, Barton je morao Dabou pokriti i sudske troškove te odraditi 200 sati humanitarnog rada, a taj incident označio je i kraj njegove karijere u Manchester Cityju.

No to nije bio jedini igrač Manchester Cityja koji je zaradio ozljedu oka nakon sukoba s Bartonom. Na jednoj klupskoj božićnoj zabavi mladi James Tandy se opustio i odlučio da bi bila dobra ideju zapaliti Bartonovu majicu. Joeyu to nije bilo nimalo smiješno te je ugasio svoju cigaru o Tandyjevo oko i ostao bez šestotjedne plaće.

Barton zaista nije razmišljao o tome koliko osobe koje mu stanu na žulj imaju godina, pa je tako osim liverpoolskog tinejdžera i mladog Tandyja, njegov gnjev osjetio i jedan tajlandski 15-godišnji navijač Evertona. City je bio na predsezonskoj turneji u Tajlandu, a taj 15-godišnjak je navodno iz nekog razloga Bartona udario u potkoljenicu. Barton mu, naravno, nije ostao dužan te je uslijedio fizički obračun, a bizarni epilog bilo je stradavanje Cityjevog braniča Richarda Dunnea kojeg je Barton ugrizao za prst.

A nije naodmet ni spomenuti napadaj bijesa kojeg je Englez dobio kada ga je taksist koji ga je vozio navodno odbio odvesti do McDonald'sa, zbog čega mu je Barton iščupao radio iz automobila.

Posvađao se sa svima koji su mu se našli na putu

Joey je uz vruću glavu bio i bez dlake na jeziku. Često je javno kritizirao svoje trenere i poteze klupske uprave, kao i vodstva saveza i lige. Zbog citiranja Nietzschea, Orwella, Morrisseya i mnogih drugih osoba iz javnog života stekao je imidž filozofa te su ga britanski mediji znači uspoređivati s Ericom Cantonom

Zanimljiva je bila njegova kritika upućena pojedinim engleskim reprezentativcima koji su nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu 2006. izdali autobiografije.

- Engleska nije učinila niša na tom Svjetskom prvenstvu, zašto su onda objavili knjige? „Ispali smo u četvrtfinalu. Igrali smo katastrofalno. Evo moja knjiga” Tko to želi čitati – rekao je tada Barton, da bi godinu poslije zaradio poziv u reprezentaciju gdje su ga dočekali ti ljudi koje je žestoko iskritizirao.

Barton je ipak poseban odnos imao s Alanom Shearerom, a sve je počelo u vrijeme kada je legendarni napadač obnašao dužnost trenera u Newcastle Unitedu dok je Joey tamo igrao.

Veznjak se bio vratio u momčad nakon što je tri mjeseca bio van terena zbog ozljede, ali je odmah u prvom povratničkom nastupu zaradio isključenje nakon oštrog starta na Xabi Alonsu. Newcastle se u tom periodu borio za ostanak u Premier ligi, a Bartonov crveni karton je značio da će biti suspendiran do kraja sezone. Shearera je to iživciralo te je rekao Bartonu da je pogriješio što ga je stavio u momčad i da je njegov start bio „kukavički”. To je potaknulo žustru raspravu u kojoj je Barton Shearera nazvao „sra**m od trenera sa sra**m od taktike, a njegovog pomoćnika koji se umiješao „pi**om”.

---

image
Bartonov start na Xabi Alonsu kojeg je Shearer nazvao "kukavičkim"
AFP
---

No to nije bilo posljednji put da se dvojac našao u raspravi. Shearer je 2012. gostujući u emisiji kao stručni komentator ponovno kritizirao jedan Bartonov start, a Joey je na Twitteru napisao da „iskreno prezire tu pi**u”. Istog dana se obrušio i na Garyja Linekera koji ga je prozvao na Twitteru, poručivši mu da je „odvratni mali žabac” i da se „vrati natrag pod svoj kamen”.

Barton je inače izuzetno aktivan na Twitteru, a ima i svoju web stranicu koja se uglavnom sastoji od... Pa od njegovih tweetova. Kada odete na joeybarton.com vidjet ćete njegovu fotografiju ispod koje piše: „Nogometaš. Pundit (najbolji prijevod bi možda bio „stručni komentator”). Otac.”, te ćete moći scrollati do besvijesti kroz njegove tweetove.

No ako s njim uđete u raspravu, postoji velika šansa da ćete i vi dobiti ono što vas ide, pa čak i ako ga samo oslovite s „Joey”.

- Kako bih želio da su me mediji krstili Joe umjesto Joey. Mrzim to Joey, neću lagati. Nitko koga poštujem ne zove me tako, a ne da mi se ispravljati sve one koji me zovu Joey – napisao je Barton na Twitteru.

Njegovo puno ime glasi Joseph Anthony, ali ono što je najbizarnije u cijeloj priči je to što se na svom Twitter profilu sam nazvao „joey7barton”, na što su mu neki followeri i ukazali, uključujući službeni profil britanskog Mirrora. Barton je na to rekao da je ponovno samo htio nasamariti medije.

Barton se jednom prilikom na društvenim mrežama sukobio i sa sudionicima britanskog reality showa 

„The Only Way Is Essex” koje je nazvao „pretencioznima”, „mentalno zaostalima”, „plitkima” i „lažnima”, naglasivši da ih prezire. Ekipa iz showa mu je na prozivke odgovorila svojom fotografijom na kojoj su mu uputili psovku, insinuirali da ima maleno spolovilo optužili ga da je samo ljubomoran.

Skandal s kladionicom

No to nisu jedine stvari za koje je Barton koristio Twitter, ponekad bi se tamo bavio predviđanjem rezultata utakmica . To se nije svidjelo Engleskom nogometnom savezu koji mu je poslao upozorenje da prestane to raditi jer bi se njegovi tweetovi mogli protumačiti kao „insajderske informacije".

- Vjerojatno ću dobiti pismo i u vezi ovih tweetova. Nadam se da će se (Engleski savez) prestati truditi biti „orvelijanska” organizacija i da će prihvatiti promjene koje se događaju u svijetu oko njih – komentirao je Barton postupak FA-a.

Kasnije se ispostavilo da Bartonova predviđanja rezultata utakmica nisu ostala samo na tweetovima, već su našla i put do kladionice. Tako ga je u studenom 2016., dok je igrao za Rangers, Škotski nogometni savez kaznio s jednom utakmicom suspenzije zbog 44 oklade koje je odigrao između 1. i 15. rujna te godine, dok je u prosincu iste godine Engleski nogometni savez pokrenuo postupak protiv njega zbog 1.260 oklada koje je uplatio u proteklih deset godina.

Barton je priznao optužbu koja je podignuta protiv njega te je u travnju 2017. suspendiran na 18 mjeseci, što je označilo kraj njegove igračke karijere.

---

image
Barton mijenja Lamparda u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske i upisuje svoj jedini nastup za englesku reprezentaciju
AFP
---

Nakon isteka suspenzije Barton je preuzeo klupu trećeligaša Fleetwood Towna, čiji je trener i danas, ali ni tamo nije prestao sa svojim navikama, pa je tako u travnju 2019. nakon poraza od Barnsleya u tunelu nasrnuo na njihovog trenera Daniela Stendela te mu nanio fizičke ozljede, zbog čega je optužen, a parnica je još u tijeku.

Joey nije jedini problematični član obitelji Barton, jer se njegov brat Michael nalazi u zatvoru u kojem služi doživotnu kaznu zbog ubojstva studenta Anthonyja Walkera 2005. godine. Michael je zajedno sa svojim rođakom Walkera usmrtio sjekirom, a napad se vodi kao „rasno motiviran”.

Ljubitelj glazbe i veliki humanitarac

Osim aktivnosti na društvenim mrežama, Barton u slobodno vrijeme ima i druge interese. Prijatelj je s bivšim britanskim boksačem Rickyjem Hattonom i bivšim članom Oasisa Noelom Gallagherom, a općenito je veliki ljubitelj glazbe, pogotovo britanske. Osim Oasisa, Barton obožava The Smiths te navodi Morrisseya kao svog idola, a zbog ljubavi prema Arctic Monkeysima dao je svom trkaćem konju ime „Crying Lightning” po pjesmi sheffieldske četvorke. Ono što je možda još zanimljivije u toj priči jest činjenica da je suvlasnik tog konja legendarni peruanski nogometaš Claudio Pizzaro koji posjeduje preko 50 trkaćih konja.

Unatoč svom vatrenom karakteru, Barton je također i veliki humanitarac. Zaštitno je lice humanitarne organizacije koja pomaže ovisnicima, aktivno sudjeluje u inicijativi koja se bavi promicanjem ribolova kao zanimacije među problematičnom djecom, redovito se odaziva na humanitarne utakmice i piše kolumnu u novinama koje prodaju beskućnici kako bi prikupili sredstva za život.

Joey Barton jedan je od klasičnih „zločestih dečkiju” engleskog nogometa koji je tijekom cijele svoje karijere zabavljao javnost svojim eskapadama i koji je istovremeno bio i heroj i zločinac. Njegov karakter ponekad ga je navodio na loše stvari i probleme sa zakonom, ali njegova odlučnost da pomogne onim manje sretnima i učini svijet barem malo boljim mjestom ipak daje do znanja kako su sve te negativne stvari produkt njegovog neobuzdanog karaktera, a ne ogledalo njegove duše.

Zločesti dečki sve su rjeđa pojava u svijetu nogometa koji sve više na osobenjake gleda s prijezirom, a Barton je jedan od njihovih posljednjih istinskih primjera.

Ostale priče iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP
AFP
AFP
Bartonov start na Xabi Alonsu kojeg je Shearer nazvao ”kukavičkim”
AFP
Barton ispred suda u Liverpoolu 2008.
AFP
Barton mijenja Lamparda u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske i upisuje svoj jedini nastup za englesku reprezentaciju
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/on-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka-1065065 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=97064737a8196ccd805d4e6f55726170d1543335 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=On+je+jedan+od+posljednjih+%E2%80%98zlo%C4%8Destih+de%C4%8Dki%E2%80%98+engleskog+nogometa%3A+tukao+se+s+tinejd%C5%BEerima+i+sva%C4%91ao+sa+svima%2C+a+suigra%C4%8Da+je+umalo+ostavio+bez+oka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka-1065065 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fon-je-jedan-od-posljednjih-zlocestih-deckiju-engleskog-nogometa-tukao-se-s-tinejdzerma-i-svadao-se-sa-svima-a-suigraca-je-umalo-ostavio-bez-oka-1065065 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘heroj i zločinac‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Više od sporta‘heroj i zločinac‘

On je jedan od posljednjih ‘zločestih dečki‘ engleskog nogometa: tukao se s tinejdžerima i svađao sa svima, a suigrača je umalo ostavio bez oka

17. prosinca 2020. - 22:02

Za Joeya Bartona ste vjerojatno već čuli. „Zločesti dečko” engleskog nogometa koji nikada nije bježao od sukoba sa suigračima, protivničkim igračima, trenerima, novinarima, navijačima... Zapravo svatko tko mu je stao na put u jednom je trenutku osjetio Bartonov gnjev. Nekada su u pitanju bile salve uvreda, nekada šakački obračun, a ponekad bi njegova žrtva prošla s oštećenom mrežnicom ili opeklinom od cigare.

Jedan od najcjenjenijih defenzivnih veznih igrača svoje generacije zauzima posebno mjesto među nogometašima čije su burne karijere prvenstveno obilježili skandali na terenu, ali i izvan njega, a ako niste detaljno upoznati s njegovim eskapadama, ovo je pravi tekst za vas.

Tukao je tinejdžere, a suigrača je umalo ostavio bez oka

Cijela Bartonova karijera obi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 16:09