StoryEditorOCM
Više od sportafinale lige prvaka

Slovenac sudi finale LP: u prošlosti je priveden sa srpskom starletom osuđenom za prostituciju, govorilo se o orgijama

Piše HINA, SPORT SD
13. svibnja 2024. - 18:40

Finale ovosezonske nogometne Lige prvaka između Borussije iz Dortmunda i Reala iz Madrida koji će se igrati 1. lipnja na Wembleyu sudit će Slovenac Slavko Vinčić, objavila je UEFA.

Kompletna sudačka postava finala bit će iz Slovenije, tako će 44-godišnjem Vinčiću na terenu kao linijski suci pomagati Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok će u VAR-u biti Nejc Kajtazović i Rade Obrenović.

Za Vinčića će ovo biti drugi europski finale kojim će ravnati, prije dvije godine je bio sudac finala Europske lige u kojem je Eintracht iz Frankfurta boljim izvođenjem 11-eraca svladao Rangers iz Glasgowa. 

UEFA je odabrala suce i za preostala dva finala eurokupova, tako će dvoboj Europske lige između Bayera i Atalante 22. svibnja u Dublinu voditi Rumunj Istvan Kovacs, a finale Konferencijske lige Olympiacos - Fiorentina 29. svibnja u Ateni povjeren je Portugalcu Arturu Soaresu Diasu.

image
Jurgen Fromme/Dpa Picture-alliance Via Afp

Podsjećamo, 2020. godine Vinčić je uhićen u akciji "Kristal" bosanskohercegovačke policije zajedno sa još 15 osoba prilikom upada policije u vikendicu u mjestu Suho Polje pokraj Bijeljine. Uhićen je na zabavi za koju se sumnjalo da ju je organizirala srpska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana iPhone.

Tijana je uhićena zbog podvođenja i prostitucije, a tada su srpski mediji došli u posjed njezine prepiske s jednim klijentom koji govori o načinu na koji dogovara poslove za sebe i svoje djevojke.

- Sad sam se čula sa kolegicom i dogovorile se... uzmi subota let, možeš i ranije nešto 700 eura po danu. Znači 2.800 eura, ako ti je merak možeš i 3.000 eura zaokružiti. Pola pošalji, pola na ruke kada dođemo - napisala je Tijana Ajfon tada u poruci.

Pisalo se i da su tzv. orgijanju nazočile vrlo opasne osobe povezane s narko tržištem, a koje su poznate po svojim vezama u cijelom svijetu. 

- Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju tvrtku i bio sam na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška.  Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa skupinom koja je uhićena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri. Cijeli događaj prikazan je previše dramatično. Mi nismo imali ništa s tim. Nije bilo orgija, nisam vidio nikakvo oružje. Sjedili smo kao društvo kad je policija, oko osam navečer, uletjela - rekao je Vinčić kasnije za slovenske medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:38