StoryEditorOCM
Hrvatskavlaga na knaufu

Završena neobična sudska parnica: liječnica tužila susjede zbog fleke u kupaonici. Moraju platiti 5000 eura

Piše Vijesti SD
19. svibnja 2024. - 20:25

Neobičan pravosudni postupak zbog fleke u kupaonici okončan je nepravomoćnom sudskom presudom.

Danica.hr piše kako je poznata bjelovarska liječnica tužila poznati poduzetnički par jer joj je curilo u kupaonicu u prizemlju iz njihove kupaonice na katu zgrade. Liječnica je podnijela tužbu jer joj se “već duže vrijeme javlja vlaženje gornje strane zida koje je uočila u vidu vlažne fleke na knaufu”.

Uklanjanjem knaufa u gornjem dijelu zida kupaonice otkrila je veliku vlažnu površinu. Dogodilo se to zbog curenja iz kupaonice bračnog para na katu iznad. Građevinskim vještačenjem utvrđeno je da je uzrok štete “kvar na instalaciji kanalizacije u kupaonici tuženih”.

Od poduzetničkog para tražila je "naknadu imovinske, ali i naknadu neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na mirno i kulturno uživanje doma".

Tijekom sudskog postupka bračni je par na katu u cijelosti izmijenio instalaciju vodovoda i kanalizacije u svojoj kupaonici i time otklonio izvor opasnosti za tužiteljičinu nekretninu. Kažu kako to nisu mogli ranije učiniti jer nisu uspjeli pronaći majstora.

Sudac je u petak presudio u korist liječnice te bračnom paru naložio da joj plati ukupno nešto manje od 5000 eura: oko 670 eura za duševne boli, oko 1210 eura imovinske štete te oko 3100 eura troškova parničnog postupka. Presuda je nepravomoćna, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 15:55