StoryEditorOCM
Politika‘samo najbolji‘

Fair play lista ide na EU izbore. Jedan detalj upada u oči, a priča je zanimljiva i iz hrvatske političke perspektive

Piše Marina Karlović-Sabolić
20. svibnja 2024. - 17:51
Predaja kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament. Na fotografiji: koalicija 10 stranaka okupljenih oko IDS-a, Matija Posavec, Dalibor Paus, Valter Flego, Milorad Pupovac.  Tomislav Kristo/Cropix

Oni su Fair play lista.

Tvrde da u njihovoj ekipi igraju samo najbolji. Da su tim normalnih i pristojnih ljudi. I da su upravo oni odgovor na ekstremizam i političku nekulturu koja se prolila Hrvatskom.

IDS, HSLS, Socijaldemokrati, HNS, SDSS, Reformisti, Nezavisna platforma Sjever Matije Posavca i nekoliko manjih stranaka formirali su zajedničku centristički liberalnu listu i s njom izlaze na europarlamentarne izbore.

Predvodi je IDS-ovac Valter Flego. Na njoj su i bivši SDP-ov ministar zdravstva  poznati hrvatski gastroenterolog Rajko Ostojić. Potom i Radimir Čačić, Milorad Pupovac, Matija Posavec, Domagoj Hajduković, pa i mlada HSLS-ovka iz Zagreba Gabrijela Bošnjak.

No jedan detalj pritom upada u oči. Na listi zajedno nastupaju i stranke koje podržavaju HDZ-ovu Vladu, poput HSLS-a i HNS-a. Ali i one koje su glasale kontra nje, poput IDS-a i Nezavisne platforme Sjever.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 14:02