StoryEditorOCM
SvijetKRAJ POSLA

Iznenađujuća vijest: Glovo odlazi iz Slovenije. Evo kakvi su im planovi za Hrvatsku, tvrtka sve objasnila

Piše vijesti sd
5. svibnja 2024. - 15:41

Tvrtka Glovo, koja se bavi dostavom hrane i drugih proizvoda, 10. svibnja prestaje s radom u Sloveniji. Iz tvrtke tvrde da će podržati svoje zaposlenike u prijelaznom razdoblju, što će se, kako navode, ogledati u traženju odgovarajućih radnih mjesta u drugim uredima te davanjem otpremnina koje prelaze zakonski minimum, javlja slovenski portal 24ur.

Odluka je donesena nakon ponovne procjene investicijskih prioriteta tvrtke.

- Nakon pomnog razmatranja donijeli smo odluku o zatvaranju poslovanja u Sloveniji. Glovo će u budućnosti svoja ulaganja usmjeriti na jačanje svoje pozicije u 23 zemlje u kojima posluje, što će nam omogućiti pružanje boljih usluga milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo", napisali su u priopćenju a Ana Fraile, generalna direktorica Glovo Slovenija, zahvalila je kupcima, partnerima i distributerima.

-Glovo je predan podršci svojim zaposlenicima tijekom ovog prijelaznog razdoblja, priopćili su iz tvrtke.

2021. godine španjolski Glovo preuzeo je jednog od najvećih dobavljača hrane u zemlji, E-hranu. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a uključuje i kategoriju razno koja korisnicima omogućuje naručivanje i drugih proizvoda.

U Sloveniji je Glovo bio jedan od najjačih dostavljača hrane na kućnu adresu, uz finsku tvrtku Wolt od koje je po nekim procjenama, i izgubio tržišnu bitku.

Glovo inače posluje u Europi i Africi, a jugoistočna Europa mu je jedno od glavnih tržišta.

U Hrvatskoj tvrtka ne planira nikakve promjene poslovanja i Glovo kod nas ostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 23:50