StoryEditorOCM
SvijetMarija Zaharova

Putinova glasnogovornica zaprijetila Francuzima: ‘Ako vaše trupe uđu u Ukrajinu, gađat ćemo ih‘

Piše vijesti sd
8. svibnja 2024. - 12:51

Rusija je u srijedu upozorila Francusku da će, ako predsjednik Emmanuel Macron pošalje vojsku u Ukrajinu, ruska vojska na njih gledati kao na legitimne mete.

Macron je u veljači rekao kako ne može isključiti raspoređivanje kopnenih snaga u Ukrajini u budućnosti. Francuski lider je upozorio da će, ako Rusija pobijedi u Ukrajini, kredibilitet Europe biti sveden na nulu.

"Karakteristično je da sam Macron ovu retoriku objašnjava željom da se stvori neka vrsta ‘strateške neizvjesnosti‘ za Rusiju", rekla je novinarima glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, prenosi Klix.ba.

image

Emmanuel Macron morao je čuti ruske prijetnje

Afp

Kazala je da mora razočarati Macrona jer za Rusiju situacija izgleda "više nego izvjesno".

"Ako se Francuzi pojave u zoni sukoba, oni će neminovno postati mete ruskih oružanih snaga. Čini mi se da Pariz već ima dokaz za to", dodala je.

Zaharova je rekla da Rusija već bilježi sve veći broj francuskih državljana među ubijenima u Ukrajini.

Rusija je u ponedjeljak priopćila da će vježbati raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u sklopu vojne vježbe nakon, "prijetnji Francuske, Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, kako je rekla Moskva.

image

Francuski instruktori u Poljskoj obučavali su ukrajinske vojnike, a Zaharova je rekla da Rusija već bilježi sve veći broj francuskih državljana među ubijenima u Ukrajini

Wojtek Radwanski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 10:15