StoryEditorOCM
Svijeti dalje ga traže

Šesti dan potrage za dječakom s autizmom Arinom (6): Ne reagira na pozive, policija morala posegnuti i za balonima

Piše Vijesti sd
28. travnja 2024. - 10:58

U Njemačkoj se nastavlja potraga za Arianom, šestogodišnjim dječakom s autizmom koji je nestao u ponedjeljak u gradiću Bremervördeu, piše Bild.

Danas u potrazi za dječakom sudjeluje 800 pripadnika hitnih službi, a obitelj je uputila apel stanovnicima okolnih mjesta. Mole ih da pregledavaju svoje nekretnine, vrtove i sjenice pa čak i velike cijevi ili tavane, te ne odbacuju mogućnost da se dječak negdje sakrio.

"Arian je vješt dječak s fantastičnim instinktima. Ima puno energije", poručila je obitelj. Glasnogovornik policije jučer je priopćio da nema dokaza o kaznenom djelu.

Ranije su njemački mediji pisali da su roditelji pozvali policiju samo tri minute od dječakova nestanka. 

U nadi da će ga pronaći, volonteri su tijekom noćne potrage puštali dječje pjesme i koristili tzv. "skybeamere". Riječ je o farovima koji projiciraju snop svjetlosti u nebo. Tako su htjeli potaknuti dječaka da dođe do lokacije gdje su se oni nalazi. U potrazi za njim sudjeluju vojnici, brojni volonteri, psi tragači i dronovi, ali još uvijek nema rezultata. 

Policija je posegnula i za kreativnim mjerama - na nekoliko lokacija osvjetlit će nebo zrakama svjetlosti i puštati dječje pjesmice u nadi da će to izmamiti dječaka. S obzirom na svoje stanje, Arian ne komunicira govorom niti se ne odaziva na pozive. Osim toga, ne može osjetiti kada je žedan i gladan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 13:38