StoryEditorOCM
ForumTU JE UČIO TAKTIKU

Evo zašto je bio tako stravično precizan: ‘Dječak je aktivno trenirao airsoft, tu je dolazio s ocem!‘

Piše Anita Belak Krile
4. svibnja 2023. - 18:16

Trinaestogodišnji beogradski ubojica K.K., nije mogao samo za tri posjeta streljani steći iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinio ovaj monstruozni masakr, pobije svoje kolege. Tvrdi to Ana Simonović, oružarka beogradskog kluba koja ima certifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja.

Kako prenose beogradski mediji i Tanjug ona je kazala da je dječak prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao airsoft, odnosno vojno-taktičku simulaciju, a stečeno je iskustvo koristio u ovom strašnom zločinu.

Oružarka je navela da je dječaka otac dovodio na treninge airsofta te da su zajedno vježbali. Podsjeća kako je airosoft "antistres igra današnjice i nema dobnu granicu“.

image

ovako izgleda airsoft

Omar Marques/Anadolu Agency Via Afp

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara. Mogu biti mase od 0,20 g (za slabije replike), 0,23 g (za jače pištolje), 0,25 g (za puške), 0,28 g (za jake puške i snajpere) i 0,30 g (za snajpere).  

Koriste ga vojske i policije mnogih zemalja svijeta pri svojim treninzima i usavršavanjima. Airsoft teži k tome da je oružje koje se koristi što realnije, a preciznost oružja daleko je veća nego onoga koje se koristi u paintballu.

Osim na plin, Airsoft oružje može raditi i na električne baterije, ima identičnu i optiku kao bilo koje pravo oružje. Replike oružja i potrebna zaštitna oprema su skupi. Cijene oružja u Srbiji, ovisno o opremi, kreću se od oko 100 eura do preko 500 eura.

image
Tom Dubravec/Cropix

U sefu čak pet pušaka!

U sefu očevog stanu, inače liječnika radiologa, policija je u našla čak pet pušaka. Njegov sin u školu je donio dva pištolja. Precizno je pucao iz CZ99 i usmrtio osam učenika i čuvara. Drugi pištolj nije koristio, a u ruksaku su mu nađena još četiri Molotovljeva koktela.

Neslužbeno, otac ga je prvi put s 12 godina odveo u poznatu beogradsku streljanu. Tamo je posljednji puta bio prije mjesec dana.

03. svibanj 2024 03:42