StoryEditorOCM
ForumTKO BI TO TAMO DA PEVA

I Srbi hvale Hrvate jer su zabranili nastup pročetničkom pjevaču Drljači

Piše Zadarski.hr
5. siječnja 2018. - 21:56
674973-19

Nakon što smo prvi objavili da u Puli u sklopu dočeka pravoslavne Nove godine nastupa Boro (Bora) Drljača, a ne tako davno je pjevao da su svi hrvatski branitelji i građani ustaše, koncert je, kako smo već izvijestili, otkazan, donosi Slobodna Dalmacija.

Sada se svi ograđuju od Drljače i njegova pjevanja u slavu kapetana Dragana i Radovana Karadžića. Pojavilo se još nešto novo, naime, na plakatu su navedeni i medijski pokrovitelji ali oni kažu da nisu dali dopuštenje da se njihov medij veže uz taj događaj. Naime, Glas Istre piše da je organizator zloupotrijebio njihov brend. U tekstu pod naslovom "Glasu Istre ne pada na pamet da bude pokrovitelj nastupu Bore Drljače", stoji još i ovo:
– Glas Istre nije medijski pokrovitelj manifestacije koja se trebala održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja i na kojoj je trebao nastupiti izvođač Boro Drljača, niti je ikada od organizatora bio kontaktiran za suradnju, iako je na plakatu ime našeg medija navedeno među medijskim pokroviteljima, zajedno s HRT Radio Pulom i TV Novom. Ne pada nam na pamet podržavati nastupe izvođača koji veličaju bilo kakvu vrstu netrpeljivosti, odnosno promiču ekstremističke ideje i stavove. Od organizatora, koji je zloupotrijebio naš brend i stavio nas u izuzetno neugodnu situaciju, ograđujemo se u potpunosti i žao nam je da se ovakvim nepromišljenim ponašanjem stvaraju nepotrebni incidenti – stoji u članku kojeg potpisuju Uprava i Uredništvo Glasa Istre.
 

 

View image on Twitter

Iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića je priopćeno da Dom hrvatskih branitelja, u kojemu se proslava trebala održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pa smo pitali i MORH za komentar.
– Vezano za vaš upit, možemo vas izvijestiti da se radi o nekretnini koja je neperspektivna za MORH i Oružane snage RH, i koja je predana na korištenje društvu "Pleter-usluge" d.o.o., 10. svibnja 2007. godine. Napominjemo da je sve daljnje postupanje i korištenje predmetne nekretnine u nadležnosti društva "Pleter-usluge" d.o.o. – navode u MORH-u, te se očito ograđuju od skandala. Međutim, na stranicama tvrtke "Pleter" koja je u vlasništvu države, pak, stoji da Dom hrvatskih branitelja pripada Ministarstvu obrane.
Osim što su svi hrvatski mediji prenijeli vijest o proslavi "srpske" Nove godine, to su učinili i mediji u regiji. Beogradske Večernje novosti pišu da je Drljača i 2004. pravoslavnu Novu godinu proveo u Puli. Uz pratnju orkestra, čiji su članovi Hrvati i Talijani, pjevao je na dočeku koji je organizirala Zajednica Srba Istre.
 

 

View image on Twitter

 


I u izjavi za Telegraf, Drljača je potvrdio da je u Hrvatskoj nastupio više puta: 
– Pa ja sam više nastupao u Hrvatskoj nego u Srbiji. Istra je to, to je država u državi. Tamo sam pjevao na bezbroj skupova i vašara i uvijek je velik interes! Tako je i sada. Nema mjesta za svađe i ratovanje, samo za ljubav i veselje – izjavio je Drljača. U komentarima ispod tekstova je očekivano bilo negodovanja zbog zabrane Drljači, međutim, većina komentara je bila na strani pulskoga gradonačelnika koji je zabranio koncert, i to ispod članka u srpskom Kuriru i Novostima.
Evo nekih komentara;
– Tuga je koliko naši ljudi u dijaspori nemaju ukusa za muziku, kamo lepe sreće kada bi ga i ovde kod nas ukinuli.
– Izgleda da ne može doći, ne daju mu proći, osto je na Rači...
– Bravo Pula. Ne date Thompsonu ne date ni Drljači. Respekt
– Ja bi mu i u Srbiji zabranio da peva
– Baš šteta, mogao je tamo da im arlauče one pesme... ovako, mora to da radi na Pinku!!!
– Za informaciju u Puli ne daju ni Thompsonu da nastupa. Ja bi dao svima, ali O.K. je i ovo, što da se širi mržnja, iako je Drljača sam izjavio da nastupa više u Hrvatskoj nego u Srbiji.
– Jak pevač... samo prst u uvo i deri se po krajiškim brdima.

 

 

View image on Twitter

09. svibanj 2024 11:17