StoryEditorOCM
ForumMISS SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE ZA 2018. GODINU

Misica Marita obožava djecu, ne sluša narodnjake, a može je osvojiti samo navijač Hajduka

Piše Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
23. svibnja 2018. - 22:21
9899139

Prvi put je izašla na pistu, prva po redu od devet natjecateljica, i na kraju je proglašena prvoplasiranom, e to je hat-trick koji je 22-godišnjoj Splićanki Mariti Šegvić s ovim tjednom donio titulu Miss Splitsko-dalmatinske županije za 2018. godinu. Marita je vrlo zaposlena djevojka, sveučilišna je prvostupnica Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Pazite još i ovo, ona još i stažira u DV "Radost" kao odgojiteljica-pripravnica, uživajući u radu s djecom, i posebno nam naglašavajući sreću što je odabrala zanimanje koje joj u potpunosti odgovara. Pleše već 15 godina, a završila je i Glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu, smjer violina i klavir. A onda se prije nekog vremena odlučila okušati u manekenstvu, za izbor se spremajući tako što je zadnjih mjesec dana vježbala pravilno hodanje u Royal models agenciji.

- Priznajem, imala sam tremu prilikom izlaska na pistu, ipak mi je to bilo prvi put. Nikada se prije nisam bavila manekenstvom. Nisam ni revije nosila. Razumljivo je onda da mi je trema popratila izbor. U gledalištu mi nisu bili ni roditelji. A razlog tome je što sam opuštenija kad me ne gleda nitko od poznatih. Ali roditelji su mi došli nakon natjecanja – kaže Marita.
Pobjedu, veli, nije očekivala, naglašavajući nam kako zapravo nitko ne može znati kakav će biti ishod natjecanja. No možda je prevagu donijela i činjenica kako se zapravo odlično zna ponašati na bini. To ipak može zahvaliti činjenici da se već 15 godina bavi plesom. A upravo je on i bio zaslužan za povezivanje kandidatkinja, koje su u jednom od zadataka s izbora morale otplesati zajedničku točku.
- Cure su, razumljivo, sve bile pod malim stresom, ali u tom smo se zadatku naročito zbližile. Najsimpatičnije mi je bilo kad sam s kandidatkinjom, k tome još i mojom prijateljicom Leom Radanović, otplesala koreografiju koju smo spremile u vrlo kratkom roku. Pomoglo mi je u tome svakako i moje plesno iskustvo, jer sam prošla Perlice, Studio Pulsar, Talent studio M i sada sam aktivna u Centru plesa – veli Marita.
Usprkos nizu obveza koje se sada nadopunjuju i pripremama za sljedeću etapu natjecanja na nacionalnoj razini, Marita ima vremena i za one male, slatke, djevojačke stvari. Izlazi s prijateljica i društvom na birana mjesta, kaže kako ne sluša narodnjake, već uglavnom stranu i ozbiljnu glazbu. Muškarac koji bi je osvojio mora biti inteligentan i duhovit, što i očekuje od svog dečka. I da navija za Hajduk jer je Split njezin grad, priznajući nam kako je najveći navijač "bilih" u njezinoj obitelji dida Ante.
- Za sada planiram odraditi pripravnički staž, položiti stručni ispit, završiti sveučilišni diplomski studij. Za desetak godina očekujem da ću raditi u svojoj struci, i dalje se obrazovati, ići na edukacije, usavršavati se u svom poslu – kaže Marita.


Ples i pjevanje velika ljubav - Moja velika ljubav su ples i pjevanje i to ću uskladiti sa svojim obvezama. U slobodno vrijeme idem na zumbu u Centar plesa, zdravo se hranim, iako ponekad pretjeram s čokoladom. Uvijek ću pamtiti ovaj izbor po tome što sam bila iznenađena kada su proglasili moje ime, i još ne mogu vjerovati da je to istina – veli nova misica.
27. travanj 2024 14:25