StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: POGLEDAJTE OVO MALO REMEK DJELO

Novi izgled stare kamene kuće od 68 kvadrata

Piše Dom i dizajn
20. travnja 2017. - 20:34
1_a

Arhitektonski studio Contini zaslužan je za novi izgled stare kamene građevine u malom naselju Tufi d'Agni blizu planinskog grada Corniglia, smještenog unutar sjevernih Apenina. Mala gospodarska kuća, koju su nekad koristili pastiri i životinje kao sklonište, obnovljena je u stambeno utočište koje je sada kuća za odmor jedne obitelji, koja je koristi uglavnom u ljetnim mjesecima s obzirom na udaljeni položaj i poteškoće u pristupu parceli. Glavni zadatak arhitekata bio je renoviranje i modernizacija objekta te prilagodba kuće životu u 21. stoljeću, piše Dom i dizajn.

 

 

 

Koristeći tradicionalne metode gradnje karakteristične za ovaj kraj, kuća je potpuno obnovljena u rustikalnom stilu. Interijerom dominira kamen u kombinaciji sa suvremenim komadima namještaja, No, ono što kuću čini stvarno modernom zapravo je njezina suvremena oprema.

VEZANI ČLANAK: POGLEDAJTE KUĆU O KOJOJ SVI PRIČAJU Uzbudljiva obnova dubrovačke ‘starice’

 

 

 

 

 


Zbog svoje udaljene lokacije i čestog gubitka električne energije, arhitekti su na drveni trijem koji gleda na osunčani jug postavili fotonaponski sustav koji se sastoji od 12 solarnih panela snage 290 W spojenih na 8 solarnih akumulatora svaki od 3kW, koji kući osiguravaju potpunu energetsku autonomiju. Proizvedena struja koristi se za rasvjetu, indukcijsku pločicu, grijanje vode i rad električnih radijatora za grijanje, uz dodatak drvene peći snage 6,5 kW.

 

 

 

 

 

 

 

Osim toga, kuća je opremljena i pumpom koja dovodi čistu vodu iz obližnjeg izvora te ima ugrađen i sustav za pročišćavanje otpadnih voda, koja se potom koristi kao tehnička voda koja služi za kupanje, pranje i čišćenje. Kuća je veličine 68 četvornih metara i sastoji se od prizemlja i kata. U prizemlju se nalazi kuhinja i blagovaonica, a kat je rezerviran za spavanje, piše Dom i dizajn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Izvor: archdaily.com

23. svibanj 2024 14:49