StoryEditorOCM
KalelargaMJERE OPREZA

Podignuta optužnica protiv 64-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva u Zadru: Nožem teško ozlijedio prolaznika, prijetio da će ga ubiti...

Piše Zadarski.hr
18. studenog 2022. - 14:15

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske u dobi od 64 godine zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Okrivljenom 64-godišnjaku se stavlja na teret da je 21. svibnja 2022., oko 9:30 sati, u Zadru, dok se oštećenik vozio biciklom pored dvorišta njegove obiteljske kuće, zaprijetio mu da će ga ubiti, a potom je krenuo za njim držeći pritom nož u ruci. Okrivljenika se tereti da je, kada se oštećenik zaustavio, zamahivao nožem prema njemu u namjeri da ga usmrti te mu, budući da je oštećenik podigao ruku radi obrane, zadao tešku ozljedu (rezna rana lijeve podlaktice i desne šake, prerezane tetive na prstima). Do smrtnog ishoda oštećenika nije došlo samo zbog obrambenog podizanja lijeve ruke kojom je zaštitio vrat.

U optužnici je predloženo produljiti okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i obveze redovitog javljanja u policijsku postaju.

03. lipanj 2024 04:05