StoryEditorOCM
KalelargaJAKA BURA

Preko Paškog i Masleničkog mosta samo osobna vozila, u Lici pada snijeg, potrebna je zimska oprema

Piše HAK
25. studenog 2023. - 16:11

Vozilo je u kvaru na autocesti A1 između tunela ČELINKA i odmorišta JASENICE u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom - javio je poslijepodne HAK.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106).

Na mostu Dr.Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici:

DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić;

DC25 Korenica-Lički Osik;

DC42 Poljanak;

DC52 Špilnik-Korenica;

DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;

DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča;

ŽC5203 Dobroselo-Srb;

ŽC5217 Dobroselo-Mazin;

sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Snijeg mjestimice pada u Lici. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

27. svibanj 2024 19:35