StoryEditorOCM
KalelargaZADRŽANI U PRITVORU

Sirijici organizirali ilegalan prijelaz za četvero svojih državljana: policija ih zaustavila u jednom mjestu pored Zadra!

Piše B.S.
5. ožujka 2024. - 12:23

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv 29-godišnjeg i 36-godišnjeg državljanina Sirije zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su na nepoznatom mjestu na području Republike Hrvatske, na temelju prethodnog dogovora i u cilju da se okoriste, organizirali ilegalni prelazak preko granične linije razdvajanja između Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine za četvero državljana Sirije.

Tereti ih se da su navedene državljane, nakon ilegalnog prijelaza granice, primili u osobno vozilo u vlasništvu jednog okrivljenika i prevozili ih preko teritorija Republike Hrvatske u zemlje Šengenskog sporazuma, dok je drugookrivljenik kao prethodnica upravljao osobnim vozilom ispred tog vozila i dojavljivao položaj policijskih ophodnji.

Policijski službenici su ih zaustavili u subotu, 13. siječnja, u jednom mjestu pored Zadra, a okrivljenike se tereti da su se okoristili za točno neutvrđeni iznos. 

U optužnici je predloženo da se protiv dvojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je vijeće Općinskog suda u Zadru prihvatilo i okrivljenicima produljilo istražni zatvor.

27. travanj 2024 09:27