StoryEditorOCM
KalelargaSV. ANTE PADOVANSKI

Slavi se svetac: Svečano na Smiljevcu, u Dragama, Malom Lukoranu...

Piše HRT/Zadarski.hr
13. lipnja 2020. - 08:07

Blagdan je svetog Antuna Padovanskog, omiljenog sveca u cijelome svijetu, a osobito u hrvatskom narodu. Tisuće vjernika doći će u župu i svetište svetog Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, uz Lisabon i Padovu, jedno od triju svetišta u svijetu u kojem se čuvaju dijelovi svečeva tijela.

Blagdan sv. Ante Padovanskog svečano se slavi u župi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru. Mise su u 7, 8.30 i u 10.30 misa s blagoslovom djece. Svečano misno slavlje u 19,00 sati na smiljevačkom Trgu sv. Ante ispred župne crkve sv. Ante predvodi don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM na Belafuži.

Svečano će biti i u Dragama: svečano misno slavlje s početkom u 10,30 sati u župnoj crkvi sv. Ante u Dragama predvodi don Božo Barišić, ninski župnik i dekan.

image
Duje Klaric/Cropix

Blagdan sv. Ante Padovanskog u Malom Lukoranu tradicionalno se obilježava misnim slavljem ispred kapelice sv. Ante u središtu mjesta, a potom zabavom na rivi, pišu Naši školji. Ove godine proslavit će se i 30. obljetnica održavanja te prve ljetne fešte na otoku Ugljanu, a bit će to ujedno i prvo veće postkorona javno okupljanje na području Općine Preko.

Proslava će početi u 18 sati misom ispred kapelice sv. Ante.

Proteklih godina na današnji blagdan svečano je bilo i u Benkovcu koji ga obilježava kao Dan grada, no ove godine najavljenih zbivanja tim povodom nema.

09. svibanj 2024 19:08