StoryEditorOCM
KalelargaMOGUĆI SCENARIJI

Što će se dogoditi ako Vijeće i Dukić daju ostavku? Doći će vladin povjerenik, ali kad će biti novi izbori? Treba li proračun dati na referendum?

Piše Zadarski.hr
30. travnja 2024. - 20:16

Što će se dogoditi ako gradski proračun ne bude usvojen do kraja godine, a odluči se ići na izbore za Gradsko vijeće, a moguće i za gradonačelnika, ako podnese ostavku?

Mogući scenarij objasnio je gradonačelnik Branko Dukić:

- Ako ostavku daju Vijeće i gradonačelnik, Vlada imenuje povjerenika za Zadar koji će ga voditi na istom lancu na kojem se i sada nalazi, a novi će izbori vjerojatno biti u isto vrijeme kad i redovni. Ništa se po pitanju strukture i okvira neće promijeniti, ali ja sam spreman na sve – kazao je gradonačelnik, a predsjednik GV-a Bruno Milin je podsjetio kako je Zadar jedini grad u Hrvatskoj koji nema proračun.

- Što se tiče plaće i svega ostaloga, ja ovdje financijski gubim, ali ne želim odavde bježati jer postoji odgovornost. Ali odgovornost mora biti na svima nama – poručio je Dukić nezavisnim vijećnicima.

Drita Dunatov je podsjetila gradonačelnika na izbornu noć kad je po drugi put postao gradonačelnik i kada je rekao da je svjestan da neće imati većinu u vijeću te je kao mogućnost za donošenje odluka najavio male referendume.

- Stavite na referendum žele li građani da ovaj proračun prođe. Ako građani tako odluče mi dižemo ruku isti dan! Da meni drugi dan ne dođu na štand i kažu zašto ste izglasali nešto što niste trebali, da nismo radili za grad i građane. Neka građani budu jednom odgovorni pa neka znaju što znači ta odgovornost – poentirala je Dunatov.

- Idemo odmah, dogovoreno - uzvratio je Dukić na prijedlog o referendumu.

31. svibanj 2024 21:51