StoryEditorOCM
Regional‘MALO SAN ZAPALIJA‘

Nesuđeni dalmatinski dožupan ulovljen mrtav napušen za volanom, sada je pomoćnik kontroverznom eurozastupniku

Piše Šibenski.hr
13. ožujka 2024. - 11:51

Lovro Crvelin iz Tisnog, nekadašnji kandidat za župana šibensko-kninskog, osuđen je zbog vožnje pod utjecajem marihuane. Nemili događaj zbio se u ožujku 2022. godine u Senju.

Inače, Crvelin je od 2020. godine pomoćnik u uredu europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića u Bruxellesu. Kako piše Index dobio je kaznu od 670 eura zbog vožnje pod utjecajem marihuane.

U presudi se navodi da su Crvelina policajci 16. ožujka 2022. godine zaustavili u Ulici Kapetana Knežića u Senju. Napravili su mu preliminarno testiranje na opojne droge, koje je pokazalo da je ovaj bio pozitivan na THC.

Nakon testa, Crvelin je odbio vađenje krvi i urina. Na suđenju je rekao da je unatrag nekoliko mjeseci u društvu znao zapaliti marihuanu te istaknuo da nije ovisnik o narkoticima te da mu je ovo prvi prekršaj koji je počinio.

Sutkinji je pokušao obrazložiti da je smatrao da je preliminarni test dovoljan i da nije potrebno vađenje krvi i urina jer bi to koštalo, a time bi sebe doveo u otežanu financijsku situaciju. Dodao je i da nije znao da odbijanjem toga čini prekršaj, piše Index.hr

26. travanj 2024 23:48