StoryEditorOCM
SportPOVRATAK KORIJENIMA

Legendarni stolnotenisač Zoran Primorac postao je vanjski suradnik kluba Donat: "Ja sam zadarsko dite i zadovoljstvo mi je da mogu pomoći!"

Piše I.Gjergja
27. kolovoza 2021. - 14:44

Stolnoteniski klub Donat ponosno je na svojim društvenim mrežama objavio kako su uspostavili suradnju sa Zoranom Primorcem. Legendarni hrvatski stolnotenisač tako će ubuduće pomagati klubu iz svog rodnog grada u kojem je napravio prve stolnoteniske korake.

- Meni je obaveza i zadovoljstvo da mogu pomoći svom klubu. Ja sam dijete Zadra, ovdje su sve moji prijatelji s kojima sam odrastao, tako da je moj jedini logičan odgovor bio da. Novi predsjednik Ivo Čuković, Davor i Denis Karlović i ja smo obavili nekoliko neformalnih sastanaka te se odlučili na suradnju. Nije to nikakav službeni dogovor, ali tu sam i na mene mogu računati 100 posto. To je bio jedini normalan odgovor s moje strane. Barem ja to tako vidim. Ne treba raditi od muhe slona, već jedna najnormalnija reakcija. I s njihove i moje strane. Isto tako kao da su se obratili Goranu Radanoviću, Andreju Gaćini itd. Svi smo mi iz ovog grada, kluba. Isto tako bi postupio da me zvao Gogo i GSTK Zagreb. Dečki su prezentirali nekoliko projekata na kojima ćemo surađivati. Tu je u lipnju trebao biti turnir, koji će nadam se zaživjeti u nekom drugom terminu. Kao i projekt nove dvorane, za što svaka čast Denisu, Davoru, Ivi itd. Pomagat ću po pitanju igrača, opreme, svojim kontaktima, uglavnom sve što budem mogao - naglasio je Zoran Primorac.

Slično je ustvrdio i Davor Karlović, igrač i trener u Donatu.

- Zoki je sve češće u Zadru, te smo Ivo, Denis i ja zavrtjeli priču oko kluba, da ga vratimo na stare staze. Zoki nam je potvrdio da na njega možemo maksimalno računati, te da je to njemu dužnost i radost te da će napraviti sve što je u njegovoj moći. Svi znaju tko je Zoki i što on znači u stolnom tenisu. Naš prvi zadatak je osposobiti školu stolnog tenisa, ova pandemija nas je uzdrmala i moramo praktički sve ispočetka - otkrio nam je Karlović.

image
U mladim danima

Pokušat će se oko kluba okupiti sve bivše igrače, te, kako kažu, svi su dobrodošli.

- Mario Amižić će uskoro u mirovinu i vraća se u Zadar te računamo i na njega. Kroz sve ove godine ovdje nam je bezuvjetno pomagao Milan Štencl. Dolazio je tijekom ljeta, trenirao s našim igračima, i to traje već 15-tak godina. Klub mu se ovim putem zahvaljuje. Računamo i na našeg Gaćinu, ali realno mi smo još uvijek mali klub za njega. No, kada uspori imamo planove i s njim, no o tome tek kad dođe vrijeme i kada obavimo razgovore s njim. Svima su vrata ovog kluba otvorena - zaključio je Karlović.

03. lipanj 2024 06:08