StoryEditorOCM
SportODLIČNE VIJESTI S PRVENSTVA BALKANA U ATLETICI ZA JUNIORE

Mladi Zadranin Ivan Mišković osvojio zlato u troskoku!

Piše Ivica Gjergja
4. lipnja 2017. - 15:22
Ivan i Mate Mišković s trenerom Predragom Saratlijombraca_miskovici4-310517_resize.JPG

Ivan Mišković prvak je Balkana u troskoku!

Mladi Zadranin je na prvenstvu Europe za mlađe juniorke i juniore u Istanbulu u trećoj seriji doskočio do dalekih 15,13 metara, samo centimetar manje od svog osobnog rekorda, što je bilo i više nego dovoljno za zlatnu medalju. Ivan je tako uspio obraniti titulu prvaka Balkana osvojenu prošle godine u Kruševcu u Srbiji.

Njegov brat blizanac Mate Mišković nastupio je u utrci na 100 metara. U kvalifikacijama je u svojoj skupini osvojio 3. mjesto istrčavši 11,49 sekundi s jakim vjetrom u prsa (4,1 m/s), da bi u finalu Mate završio na osmom mjestu s rezultatom 11,50 sekundi.

Ivan i Mate Mišković nastupili su u sklopu reprezentacije kao članovi AŠK Zadar, a s njima je u Istanbulu bio i njihov klupski trener Predrag Saratlija.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 14 reprezentacija, a mladi hrvatski atletičari su osvojili ukupno sedam medalja, dva zlatna odličja, dva srebrena i tri brončana.

– Velik uspjeh ostvario je Ivan. Skočio je jedan centimetar manje od svog osobnog rekorda. Jedino nam je žao što se Mate nije okitio odličjem jer je bio u finalu. Nažalost, vjetar mu nije bio saveznik, naprotiv, odmogao mu je za bolji plasman. Ipak smo zadovoljni, a ovaj Ivanov uspjeh je dobar vjetar u leđa svima u klubu kao putokaz da se samo predanim i kontinuiranim radom može puno toga napraviti. Ivane sve čestitke na obrani titule Balkana po drugi put, kazao nam je odlično raspoloženi trener Ivan Šola.

09. svibanj 2024 16:24