StoryEditorOCM
Sport164 ČLANA

Na Županijskom prvenstvu članovi PK Zadar isplivali 131 odličje od čega 58 zlata, 40 srebra i 33 bronce!

Piše I. Gjergja
25. ožujka 2024. - 19:46

Na bazenu Športskog centra Višnjik u Zadru održano je Županijsko prvenstvo u plivanju za plivačice i plivače iz Zadarske županije. Domaćin natjecanja bio je Plivački klub Zadar, a natjecala su se još dva kluba PK Jadera i PK Dupin - Biograd. Nastupilo je 315 plivača i plivačica, a od toga 164 malih i velikih članova PK Zadra.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u županiji, kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima. Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo. Svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija, dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi. Svoje plivačko znanje pokazali su u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta, a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Ukupno 164 članova PK Zadar isplivalo je 131 odličje od čega 58 zlata, 40 srebra i 33 bronce. Rezultati su objavljeni na web stranici Kluba. Čestitke svim plivačima i plivačicama na isplivanim rezultatima, osvojenim odličjima, a posebne čestitke idu najmlađim članovima Kluba kojima je ovo ujedno bio i prvi nastup na natjecanju.

 

25. travanj 2024 12:49