StoryEditorOCM
SportUOČI IGRE S ‘BORCEM‘

Povratak Veljka Mršića na klupu nakon tri tjedna odmora zbog postcovida: ‘Čim sam se vratio bolje je...‘

Piše Dražen Žura
24. ožujka 2021. - 11:42

Teško se prisjetiti u kojem su se trenutku zadnji put na parketu sučelili košarkaši Zadra i Borca, napose iz razloga što se momčad kojoj je Čačak sjedište djelovanja, tek ove sezone priključila društvu u regionalnoj ABA ligi. Istina, priča se morala dogoditi ranije, međutim, u tom 11. kolu na put im je stao COVID-19, pa će na Višnjiku, u Krešinom domu morati odrađivati tu zaostalu utakmicu.

Uzvrat je početkom idućeg mjeseca, međutim, ogled koji je pred nama od iznimne je važnosti za oba kluba. Jer, u ovom trenutku pobjedu više imaju Zadrani i na omjeru su 6-14, dok je Borac s pobjedom manje uz isti broj odigranih utakmica, ali će im se uskoro pripisati "pobjeda" nad Koper Primorskom koja je odustala od natjecanja.

Zadar je tu privilegiju već iskoristio i zato je jako važno uhvatiti pobjedu, doslovce, iščupati je, jer bi njome moguće je izbjegli pretposljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije. Iako, vrte se razne priče koje imaju i nemaju svoju podlogu, pa je zato važno svoja prava izboriti na terenu. Zlu ne trebalo....

Ono što je Zadranima bitno jest povratak Veljka Mršića na klupu koji je odradio tri tjedna odmora zbog postcovida i u ponedjeljak na večer se pojavio na treningu....

- Čim sam se vratio bolje je. Najvažnije da sam se vratio, sad idemo dalje – brzo će Veljko Mršić, prije nego je zavirio u stanje zadarske momčadi.

- Prije svega moramo priznati da nismo u dobroj formi. Zadnje utakmice koje smo igrali su bile loše, moramo napraviti jedan korak natrag i to prepoznati. Trebamo krenuti raditi od onih bazičnih stvari od igre u obrani, zagrađivanje, trčanje, da pokažemo jednu dozu agresivnosti koju smo izgubili. Borac u zadnje vrijeme igra dobro, protiv Igokee su držali dobar rezultat nekih 30. minuta. Mi moramo igrati dobru obranu i zaustaviti njihovu tranziciju, dok u napadu moramo više dijeliti loptu i igrati jedan s drugim. Imali smo puno izgubljenih lopti u zadnje vrijeme, to moramo smanjiti na neku normalnu mjeru. Imamo neke stvari koje moramo popraviti ali ja se nadam da će se to već protiv Borca vidjeti – poručuje Mršić.

Izgubljene lopte doista su predstavljale veliki problem u četiri zadnje utakmice bilo ih čak 71, što u prosjeku donosi gotovo pa 18, što je nedvojbeno previše za imalo ozbiljnu momčad.

- Moramo zaboraviti ovo razoblje loših utakmica koje smo imali. Upali smo u neki grubi niz i sad imamo jednu od najvažnijih utakmica sezone. Ovo je idealna utakmica da se iz toga izvadimo, igramo kod kuće i idemo se 40 minuta "potući" sa Borcem. Mi moramo ostaviti sve na parketu i idemo pobijediti tu utakmicu . kazao je Martin Junaković, od kojeg se kao i ostatka družine očekuje posve drukčiji pristup nego se moglo vidjeti u posljednje vrijeme.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati, uz izravan TV prijenos na programu Arenasport 1.

27. svibanj 2024 16:17