StoryEditorOCM
SportFOTOGALERIJA: PRVI DAN ZADAR BASKETBALL TOURNAMENTA

Svega u izobilju osim - publike!

21. rujna 2018. - 00:42
maccabi_milano3-200918

Svega se moglo vidjeti na prvom danu Zadar basketball tournamenta, od sjajnog marketinga, press službe za primjer mnogima, komunikacije s vodstvom velikih europskih klubova, kratkih susreta s vrhunskim trenerima, NBA skautima i još toga lijepoga.

Ma svega je bilo u izobilju, jedino je nedostajala publika! Zašto? Jer na turniru spletom okolnosti nema Zadra, poklopili su se termini Superkupa ABA lige i najjačeg europskog pripremnog turnira. Ovakav rasplet mogao se očekivati, organizatori nisu presretni, ali ni toliko zabrinuti, jer su učinili sve da se dogodi jedna pozitivna košarkaška priča u Hrvatskoj koja će s publikom i bez nje otići u svijet sporta, u europske zemlje, ali i daleku Kinu.

Sintagma kako je Zadar grad košarke, zapravo je mit, dok je stvarnost nešto drukčija i ona kazuje kako, konkretno, KK Zadar gotovo punih devet godina nije primirisao ni jednom imalo ozbiljnijem europskom natjecanju.

Jest, regionalna ABA liga ima svoju težinu, međutim, Zadar se u njoj stalno koprca, zato je pravo čudo što su lanjsku sezonu završili na šestom mjestu i tako stekli pravo sudjelovanja na Superkupu. A to je čista revija!

Nitko se nema pravo ljutiti ni na zaključak kako u Zadru ne postoji "kritična košarkaška masa", jer da nije tako onda tribine nu vrijeme ZBT-a nebi zjapile prazne. Košarkaški blagdan nisu samo dolasci Cedevite, Cibone, Crvene zvezde i Partizana, kad se u gledalištu najviše ističu derbi navijači i šminkeri.

Primjerice, protiv Zaboka ih se teško može primijetiti. Ako već misle kako su izvrsni poznavatelji košarke, onda je doista čudno da ih ne mogu privući Euroligaši, CSKA Moskva, Maccabi Tel Aviv , Olimpia Milano, Fenerbahče, Bayer Munchen. Ili, takvi čekaju da se Zadar dokotrlja do Eurolige od koje su u ovom trenutku udaljeni svjetlosnim godinama.

 

Utakmice

Europska košarka za Kineze još uvijek je neki drugi svijet, ali svojom upornošću koja je primjetna na drugim poljima zasigurno će ovladati i ovom sportskom granom. Što se moglo vidjeti u ogledu njih i CSKA?

Očekivana dominacija ruske momčadi (90:46), u kojoj su odskočili Cory Higgins (15) i Andrey Vorontsevich (13), kod Liaoningovaca izdvojio se He Tianju (18).

Ogled, Maccabi Tel Aviv i Olimpia – Milano, bio je kudikamo sadržajniji, kvalitetniji, rezultatski neizvjesniji, od onoga prvoga na ZBT turniru, pobjeda 80:75 u konačnici je pripala talijanskoj momčadi. U slavlju je Mike James zabio (20), pomogao je Nemanja Nedović (13), kod poraženih Scottie Wilbekin (15) i Angelo Calolaro (13).

Raspored, petak 21.9.: Maccabi Tel Aviv – Fenerbahce (17.30), CSKA Moskva - Bayern Munchen (20).

27. travanj 2024 13:55