StoryEditorOCM
Sport‘VOŠTARNICA 2023.‘

Turnir veterana: prvo mjesto MORH-u, a Voštarnici drugo!

Piše Ivica Gjergja
3. travnja 2023. - 11:53

U organizaciji KK Voštarnice i njihova prvog čovjeka Tomislava Klarice u tri dana vikenda održao se košarkaši veteranski turnir na kome su sudjelovale muške i ženske ekipe. Kod muškaraca nastupilo je sedam ekipa a kod žena tri. Što reći za turnir nego da je bilo divno, da su vremešni košarkaši i košarkašice podsjetili na dane kada se igralo lijepo i atraktivno. Poneki potezi i sada su podsjetili upravo na to doba stara vremena. Stoga Klarici i KK Voštarnici sve čestitke.

Na kraju su finale kod muškića odigrali MORH i Voštarnica. MORH je bio bolji i osvojili prvo mjesto, a Voštarnica se zadovoljila drugim. U srazu za treće mjesto bolji je bio Otok Ugljan od Biograd. Na kraju turnira riječ dvije kazao je u ime organizatora KK Voštarnice, Tomislav Klarica:

- Izuzetno smo sretni i zadovoljni jer je turnir prošao u najboljem svjetlu, prvenstveno bez ozlijeđenih igrača koji su proveli nezaboravna tri dana u našem gradu igrajući i zabavljajući se. Mnogobrojna publika u pomoćnim dvoranama „Krešimir Ćosić“ mogla je uživati u bravuroznim izvedbama svjetskih poznatih košarkaša koji i u poznim godinama još uvijek imaju „ponekog asa u rukavu“ i dosta lijepih akcija radi kojih je publika došla gledati. Sa zadnjim zvukom sirene ovogodišnjeg turnira u klubu smo donijeli odluku da iduće godine napravimo masovniji turnir jer grad Zadar je grad košarke, a veterani koji pamte lijepa vremena zadarske košarke rado dolaze i uživaju u našem prekrasnom gradu. Htjeli bih se zahvaliti svim sudionicima turnira i svim gostima i gledateljima koji su nas podržali sve ove dane, kazao je vidno zadovoljan Klarica.

Rezultati svih utakmica muški:

Otok Ugljan – MORH 27:53. Bitola – MORH 22:43, Otok Ugljan – Bitola 64:33, Centar lug – Voštarnica 34:48, Biograd – Mostar 42:30, Biograd – Voštarnica 24:44, Mostar – Centar lug 48:19, Centar lug – Biogra 33:63, Voštarnica – Mostar 50:34.

Susret za treće mjesto: Otok Ugljan – Biograd 40:37.

Finale MORH – Voštarnica 79:53.

Redoslijed na kraju natjecanja: MORH, Voštarnica, Otok Ugljan, Biogra, Mostar, Bitola, Centar lug. MVP: Goran Basarac.

Rezultati žene:

Rožice ŽKK Zadar 20:41, ŽVK Zagreb – Rožice 49:12, Zadar – Zagreb 17:41.

Redoslijed: ŽVK Zagreb, ŽKK Zadar, Rožice. MVP: Sandra Mandir Popović.

27. travanj 2024 18:18