StoryEditorOCM
SportNOVA PRIJATELJSTVA

U organizaciji Zajednice Talijana – Zadar danas je na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik održan Dan otvorenih vrata

Piše Zadarski.hr
4. rujna 2021. - 17:55

U organizaciji Zajednice Talijana – Zadar danas je na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik održan Dan otvorenih vrata, odnosno “Giornata delle porte aperte”.

U programu je sudjelovalo stotinjak djece, mahom polaznika zadarskih sportskih klubova, koji su se natjecali u nogometu, košarci i odbojci. Među njima su bili i članovi Nogometnog kluba Zadarnova koji su na Višnjiku proveli sjajno prijepodne, družeći se i igrajući s vršnjacima te su se kućama vratili puni lijepih dojmova, noseći za uspomenu majice, medalje i pehare.

– Drago nam je da smo sudjelovali na ovoj manifestaciji i hvala Zajednici Talijana na pozivu, kojega smo rado prihvatili. Ovakvi događaji su svakako nešto što treba poticati, jer osim što promiču sport kod djece, stvaraju i nova prijateljstva te generiraju pozitivnu energiju – rekao je ovom prilikom Patrik Puljić, trener papalina.

Organizatori iz Zajednice Talijana, uz pomoć neumornog zadarskog sportskog djelatnika Umberta Piasevolija, pobrinuli su se da sve prođe baš onako kako su i zamislili.

– U Zajednici Talijana imamo brojne aktivnosti, od sporta, kulture, umjetnosti, tečajeva jezika i kuhanja…, a sve s ciljem promocije talijanske kulture i svega što ona obuhvaća. Prvenstveno se obraćamo mladima pa i ovim putem pozivam sve zainteresirane da nas slobodno posjete na adresi Ulica Borelli 8 i barem popiju s nama jednu finu talijansku kavu – poručila je Giulia Pezzano, predsjednica Zajednice Talijana Zadar, uz zahvalu svima na sudjelovanju.

26. svibanj 2024 13:59