StoryEditorOCM
SportU SUBOTU

Za međunarodni plivački maraton „Rtina 2021" prijavilo se 55 natjecatelja

Piše I.G.
2. srpnja 2021. - 21:36

KDP Donat organizira u Rtini međunarodni plivački maraton „Rtina 2021“ u dužini od 10 km, a održati će se 03. srpnja u suradnji sa Općinom Ražanac.

Dužina staze je 10.000 m, a pliva se prema paškom mostu pa prema Rtini i natrag (u štap). Početak natjecanja je u 9 sati.

Startna lista 55 natjecatelja je poznata. Vremenski limit je 3 sata i 30 minuta (natjecatelji koji u tom vremenskom roku završe natjecanje ulaze u službenu konkurenciju).

Nakon završetka natjecanja organizator organizira ručak, cca 12:30 i proglašenje pobjednika cca 13:00 sati. Međunarodni plivački maraton Rtina 2021. održava se cijelom rivijerom Rtine u Općini Ražanac. Staza je pravocrtnog oblika na kojoj je postavljeno 11 bova od kojih je 9 žutih, a dvije crvene okretne. Pliva se obrnuto od kazaljke na satu i sve žute bove se prolaze lijevim ramenom, a crvene također lijevim ramenom ali se okreću za 180 stupnjeva.

Starta se iz mjesta Miletići i pliva prema Paškom mostu (sjeverozapad). Na zadnjoj crvenoj bovi (C – bova) lijevim ramenom okreće za 180 stupnjeva i kreće natrag (jugoistok). Završetak utrke je kad se uđe nakon 10.000 metar u lijevak i dotakne natpis FINISH.

Pliva se u morskoj vodi, kontroliranoj redovito od nadležnih zdravstvenih službi. Također je odlukom Izvršnog odbora organizatora donesena odluka da će se sufinancirati putni troškovi stranim plivačicama i plivačima, te je donesena odluka o nagradama za najbolje plasirane natjecatelje, za prvo mjesto to je novčana nagrada u iznosu od 150 eura.

Organizator maratona KDP Donat i Općina Ražanac pored glavnog Međunarodnog maratona „Rtina 2021“, organiziraju i utrku na800 metara za sve one koji dođu i hoće se okušati u plivanju na toj dionici. Prijave će se vršiti na licu mjesta , a nagrade su bogate, to su autotohni proizvodi domaćih OPG-ea inače sponzora tamošnjih mještana, kao što su pršut, sir, vino i drugi proizvod

26. svibanj 2024 21:27