StoryEditorOCM
SportMALA SENZACIJA U SPLITU!

Zadar u iznenađenju dana izbacio moćni Bayern, u igri ostao i Dinamo, budućnost hrvatskog nogometa gledao i Zlatko Dalić

Piše Jurica Radić/Sportske novosti
19. travnja 2019. - 22:35
zadar klinci

Trećeg, pretposljednjeg dana međunarodnog dječjeg turnira Prvi koraci što se u organizaciji NK Adriatic održava na terenima u Splitu i okolici najveće iznenađenje priredili su mladi nogometaši Zadra koji su u kategoriji 2007. godišta svladali Bayern 2:1 i plasirali se u četvrtfinale.

Zadrani su na igralištu u Dugopolju iz dvije kontre uspjeli eliminirati velikog favorita turnira u kojem je ostao i Dinamo, koji je s 2:0 pobijedio Šibenik. Četvrtfinale je u najstarijoj kategoriji dohvatila i Rijeka koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s 4:3 svladala domaći Adriatic.

U godištu 2008. Hajduk je preko Zadra (2:0) upao u četvrtfinale, a preko Junaka (4:1) Bijeli su to ostvarili u kategoriji 2009. gdje je Roma s 2:0 u osmini finala pobijedila Akademiju Krpan i Babić. U godištu 2010. Hajduk je do četvrtfinale došao preko pobjede nad Unionom 3:2.

U subotu je posljednji, finalni dan turnira kada ćemo dobiti pobjednike u svih pet kategorija (od 2007. do 2011.), a u četvrtak navečer održan je i sponzorski party koji je nazočnošću uveličao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, te mnoga poznata imena poput Roberta Jarnija, Ivana Gudelja, Damira Burića, Ardiana Koznikua, Joška Jeličića, Vladimira Balića...

10. svibanj 2024 07:13