StoryEditorOCM
SportFINALE KUPA HRVATSKE U ATLETICI

Zadranima tri odličja!

Piše Ivica Gjergja
26. rujna 2017. - 12:18
Culina Drazina

Na stadionu Kantrida u Rijeci u organizaciji Atletskog kluba "Kvarner" održano je finale kupa Hrvatske u atletici za kadete i kadetkinje. Sedmorica članova AŠK Zadar, pod vodstvom trenera Predraga Saratlije i Ivice Šola nastupilo je u finalu i osvojili su prvo, drugo i treće mjesto.

U konkurenciji kadetkinja na 100 m etara, Antonia Dušević osvojila je treće mjesto u vremenu 13,01 sekunde. U bacanju koplja ( 500 g ) Veronika Šokota osvojila je peto mjesto bacivši koplje u prvoj seriji do 32,60 m čime je za dva metra više postigla svoj novi osobni rekord.

Štafeta 4x100 m u sastavu: Hana Tudor, Nika Zdunić, Mia Vučemilović i Antonia Dušević je osvojila šesto mjesto s rezultatom 52,52 sekunde.

U konkurenciji kadeta u skoku uvis dvostruka pobjeda članova Ašk- a Zadar. Prvo mjesto je osvojio Lovre Čulina preskočivši visinu od 183 cm, što je njegov novi osobni rekord na otvorenom, drugo mjesto pripalo je Adrianu Dražini s istom visinom od 183 cm .

- U sveukupnoj konkurenciji među 28 klubova Ašk - Zadar je osvojio 11. mjesto s osvojenih 48 bodova. Inače ovo natjecanje je bilo izborno za sastav kadetske reprezentacije hrvatske koja će nastupiti na tradicionalnom petoboju atletskih reprezentacija Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Mađarske i Ćeške u Varaždinu 30. rujna, informirao nas je  trener Ivica Šola.  

03. lipanj 2024 00:24