StoryEditorOCM
Zadar plusZVIJEZDE U KLUPAMA

Lidija Bačić otkrila urnebesnu epizodu kako je ‘iskamčila‘ dvojku, Grdović priznao da je pao u osnovnoj, evo i zašto

Piše Scena SD
9. siječnja 2024. - 09:19

U redovima domaćih zvijezda kriju se odlikaši i štreberi, otkrila je Nova TV u prilogu Davora Garića. U njemu je Borna Kotromanić otkrila kako je bila - teška štreberica!

‘‘Ma grozna štreberica! 5.0 uvijek, oslobođena mature, 20-ta na upisu u faks od ne znam koliko tisuća studenata... Preveliki štreber! Ja sam dijete odbačeno od roditelja koje se vječno dokazuje‘‘, priznala je o sebi. 

image

Borna Kotromanicć

Josip Moler/Cropix

I doktorica stomatologije i nekadašnja misica, Natalija Prica, otkrila je kako je oduvijek voljela učiti.

‘‘Bila sam odgovorna, sve sam zadaće pisala na vrijeme, voljela sam školu, nikad mi nije bilo teško učiti, zato i imam, evo mogu reć, par diploma, tako da sam voljela školu i dan danas se educiram. Idem redovito na kongrese, na seminare, nije mi to nikad teško‘‘, ispričala je Prica. 

image

Natalija Prica

Damir Krajač/Cropix

Mladen Grdović ne pripada toj skupini školaraca. U osnovnoj je školi pao razred.

‘‘U osnovnoj školi, u šestom razredu, nas 20 je palo! Nikad nisam učio, imao bih trojke, četvorke, matematiku dvicu, na kraju bi imao tricu, i tako... nikad nisam učio.

image

Mladen Grdović

Livio Andrijić/Cropix

Ali bili smo divlji, vani igrali frenje talijanske, tako da nismo bili 20 dana u školi radi svega, tada me tata prvi put istukao. Pali smo svi, tako da znaš. Šesti razred sam pao!‘‘, priznao je Grdović.

Nestašna je u srednjoj školi bila i Lidija Bačić.

‘‘Loše mi je išao predmet knjigovodstvo u srednjoj, onda mi je tadašnja profesorica rekla: ‘Ajde, zapjevaj mi sad jednu i dobit ćeš dva!‘‘ I točno se sjećam kad sam pjevala ‘Lijepa li si‘, cijeli razred je umirao od smijeha, a ja pjevam: ‘‘Oj Zagoro lijepa li si...‘ i naravno dobila sam dva! Ali nije me uvijek tako polazilo. Jedne godine sam odlučila zasukati rukave i naučiti taj predmet i dobila sam 5‘‘ - prisjetila se Lidija. 

image

Lidija Bačić

Tom Dubravec/Cropix

Upitana za neopravdane sate i "picavanje", pjevačica Colonije, Ivana Lovrić, je rekla:

‘‘Uhhh, sad je to komplicirano. Neopravdanih sam imala malo, zato što je mama pravdala...hahaha... iskreno. Nisam bila štreberica nikad, ja sam bila ona zločesta cura iz zadnje klupe koja je imala dobre ocjene‘‘ - ocijenila je Lovrić 

Bivša misica Ivana Delač ovako je ocijenila sebe kao školarku:

‘‘Ne bih rekla da sam tipični štreber. Ono što me zanimalo učila sam s razumijevanjem i to mi ostane, a za ono što me malo manje zanima ispoštovala bih profesora i barem pročitala ono što piše u knjizi‘‘. 

image

Ivana Delač

Patrick Prather/Ho

Žanamari se prisjetila kako je od prve klupe došla do zadnje.

‘‘U osnovnoj školi sam bila više nekako u prvoj-drugoj klupi. Ali prema srednjoj školi je sve išlo nazad, do predzadnje klupe. Uvijek je bila dobra ekipa, bila je dobra zezancija, nismo baš imali neko ludo vladanje moram priznat na satu, ali prolazila sam s 5.0, kampanjac, improvizacija, ne znam.

Nisam baš voljela učiti, više su mi išli ovi logički predmeti, matematika, fizika i to. Ovo što se trebalo bubat napamet mi nije išlo, ali ja bih našla način, skupila bih 3-4 frendice, pa bi mi imale kolektivno učenje, čitanje na glas, jer kad čitaš naglas, onda pamtiš bolje, mi smo to brzo i efikasno obavljale‘‘, prisjetila se Žanamari Perčić. 

image

Žanamari Lalić

Biljana Gaurina/Cropix
26. travanj 2024 07:38