StoryEditorOCM
Zadar plusRAZGOVARALI SMO SA ZADRANINOM MARINOM MARUŠIĆEM KOJI SE ODLUČIO SKIDATI KILOGRAME ISPRED CIJELE HRVATSKE

"Po prvi puta u životu pronalazim sebe! Žao mi je jedino što nikada nisam zaigrao za KK Zadar, a kilograme ću skinuti za pokojnog oca!"

Piše Iva Ivanac
7. studenog 2019. - 13:40
Marino-10

Najhumorističniji kandidat u poznatom RTL-ovom showu "Život na Vagi" ove je godine zasigurno Zadranin Marino Marušić koji iz večeri u večer nasmijava cijelu Hrvatsku. Iako je u kuću ušao s čak 167,1 kilograma, svoju je težinu polako, ali sigurno počeo topiti.

Ipak, u razgovoru za "Reflektor" smo ga uspjeli malo uozbiljiti, pa nam je otkrio kako je "pala" odluka da se prijavi u show i javnosti prizna problem s kojim se nosi te pred kamerama i cijelom Hrvatskom krene u borbu s kilogramima, tko mu je najveća podrška u životu i kako se uopće doveo do troznamenkastog broja na vagi.

- Najlakše je reći da sam rođen da budem debeo, ali to je skroz pogrešno. Treba uzeti stvar u svoje ruke i potražiti pomoć, govori nam 26-godišnji Marino i priznaje kako ga je debljina u životu sprječavala u puno stvari, pogotovo u sportu.

- Obožavam sport, ali s ovoliko kilograma sam izgubio volju za bilo kakvom igrom, a pogotovo aktivnim bavljenjem bilo kakvom sportskom disciplinom. Nadam se da će se nakon show-a to promijeniti, priznaje nam i otkriva kako se u "Život na vagi" prijavio jer nije vidio izlaz iz problema s kilogramima. Naime, više puta je pokušao izgubiti kilograme, a kada je posljednji put išao na dijetu, sam sebi je rekao kako će se, ako ne uspije, prijaviti na show.

- To je ujedno bila velika želja mog pokojnog oca i djeda. Onaj zbog koga sam se prijavio i kome sam više od života želio reći da sam postao kandidat 4. sezone, nažalost to nije saznao. Moj tata je preminuo dva mjeseca prije ulaska u show. Zbog njega ću dati sve od sebe da to završim na najbolji mogući način. Mogu reći da sve što radim, osim za sebe, radim i za njih. Nije niti malo bilo lako pred cijelom Hrvatskom stati na vagu, ali pobijedio sam sebe i podijelio svoj problem sa svima, ističe Marino koji smatra da se udebljao jer jednostavno nije bio jak u glavi.

Priča nam kako nije mogao reći "dosta" te kako je tijekom godina izgubio svoje "ja". Puno puta je išao na dijete, ali to je više ličilo na izgladnjivanje, a ne na uravnoteženu prehranu. Čak je i par puta smršavio po tridesetak kilograma da bi ih na kraju vratio jer, kako kaže, pojma nije imao o pravilnoj prehrani i tjelovježbi.

- Obitelji i prijatelji su me podržali kada sam im rekao da idem, iako mi neki nisu odmah povjerovali. No, kako je vrijeme odmicalo i kako je ulazak u kuću bio sve bliži, tako su oni bili sve sretniji. Upravo mi je obitelj najveća potpora u životu. Koliko god sam pogrešaka u životu napravio oni bi mi uvijek oprostili. Iako to prije nisam shvaćao, oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže. Sve što u ovom showu radim, radim i zbog njih kako bi barem jedanput bili ponosni na mene. Jer do sad nisam baš bio dobar primjer, govori nam Marino kojemu boravak u kući, s obzirom na već nekoliko skinutih kilograma, itekako godi.

- Svaki dan u kući ispunjen je različitim aktivnostima, od velikog i malog izazova, preko radionica o zdravoj prehrani, pa sve do treninga. Ono što je neizostavno svaki dan je jutarnji trening, nakon čega slijedi priprema obroka te večernji trening. Kruna cijelog dana je ipak večernje druženje kandidata na terasi kada analiziramo što smo sve taj dan napravili. To mi je ujedno i najzanimljiviji dio, a kada prodiskutiramo o tome kakav je tko imao dan, liježemo u krevet s iščekivanjem novog dana i mislima koje će nam treneri sutra izazove postaviti, kaže nam Marino dodajući kako su treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović profesionalci i veliki znalci, ali prije svega dobri ljudi. Govori nam kako ih je gušt gledati i slušati dok im objašnjavaju kako će izvoditi neku vježbu i zbog čega je ona dobra za njih.

- Nekad nas znaju upilati i satrati s vježbom, ali to je sve za naše dobro. Njih dvoje bi svaki put iznova izabrao kada bi se ponovno birali treneri. U showu ima dosta emocionalnih padova, a oni su meni i svim drugim kandidatima prišli i popričali s nama. Nakon takvih razgovora ponovno živneš. Oni mijenjaju našu sudbinu, govori Marino i dodaje kako se u kući sa svima jako dobro slaže jer je po prirodi takav.

- Volim se malo našaliti, a mojoj šali se uvijek priključe Vladimir Gurka i Robert Baković. Za nama ne zaostaje ni Marijana Džolić zvana Maca koja je pravi veseljak. Sa svima se slažem odlično, kod nas nema zle krvi, dajemo sve od sebe i međusobno se motiviramo, ističe Marino priznajući kako je u showu svaki dan težak, ali i kako ga najveća trema hvata pred vaganje.

No, svjestan je da u show nije došao uživati već krvavim trudom i radom skidati kilograme.

Za sebe kaže da je skroman dečko koji u životu ne traži puno. Jedina stvar zbog koje žali, a što zbog debljine nije ostvario, jest za svoj jedini klub KK Zadar profesionalno zaigrao košarku.

- Po prvi puta, nakon dugo godina u ovom showu pronalazim samog sebe i mogu reći da me niti malo nije strah izlaska iz kuće. Svi ćemo kad-tad izaći, to je show, ali i ako ubrzo izađem, siguran sam više no ikada da ću nastaviti trenirati kako su me naučili treneri i da ću se hraniti kako sam naučio od nutricionistice Martine Linarić. Ovo mi je druga šansa za bolji i zdraviji život i kada izađem pokazat ću svima da se uz predan rad i dobru volju puno toga može napraviti, zaključuje Marino. 

 

27. svibanj 2024 00:44