StoryEditorOCM
Zadar plusJAČI OD SMRTI

Pukom srećom, brzom reakcijom i dobrim ljudima maleni su mačići iz vreće - preživjeli! Monstrum ipak nije uspio u naumu...

Piše Matea Magaš
20. travnja 2023. - 11:54

Kad se male ruke slože – čak pet života spasiti se može!

Maleni mačići koje su jučer pronašli naši čitatelji i odmah nas pozvali da im pomognemo s informacijama - preživjeli su.

I to svih pet koliko ih je bilo u vreći.

Podsjetimo, neki ih se monstrum htio riješiti na najlakši način pa ih je strpao u plastičnu vrećicu i bacio, onako tek okoćene, u travu, uz put prema Briševu.

image

bačeni mačići u vreći

Čitatelj/

Dvojica prijatelja, koji su baš tamo slučajno stali (i to u posljednji tren!) bili su prvi u liniji pomoći – neke su masirali da prodišu i odmah su ih odnijeli na toplo. Nakon toga zamolili su nas da pokušamo pronaći nekoga tko bi znao što s njima, a kad smo objavili članak javila nam se nesebična Magdalena s Bokanjca koja nije dvojila: isti je tren došla je po mačiće, odvela ih kod veterinara te u konačnici, svojoj kući.

- Kad sam ih vidjela na slici srce me steglo. Znala sam što moram napraviti iako imam i dva psa, i macu, i djecu, i brinem o baki. Ali svi u kući volimo životinje i jednostavno smo spontano odlučili. Moram se iskreno zahvaliti djelatnicima Veterinarske stanice koji su uvijek na usluzi i u ovakvim, nesretnim situacijama. Puno su pomogli – naglasila je Magdalena koja mačiće sad othranjuje na bočicu.

image

mace othranjuje na bočicu

Magdalena/Slobodna Dalmacija
image

spašeni mačići

Magdalena/Slobodna Dalmacija

Za pomoć se i sama javila Udruzi UKV (Uhvati-kastriraj-vrati) Zadar čiji će volonteri uskočiti i vjerojatno ih idući tjedan preuzeti na brigu.

U svakom slučaju, priča je ovo koja je ipak dobila sretan završetak!

30. svibanj 2024 22:10