StoryEditorOCM
OstaloRADOST NA STARTU DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Zoran Primić sa stotinu ruka, broj jedan lige vodi jedan nula u četvrtfinalu!

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2024. - 20:06

SQUARE VODI 1:0

Square – Osijek 5:1

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 350. Suci: Edo Vulić i Miloslav Šimac (obojica iz Splita), treći sudac: Ivica Grepo (Runović), delegat: Luka Klaić (Popovići), kontrolor suđenja: Ivan Novak (Varaždin), mjeritelj vremena: Mato Bajurin (Kupari).

Strijelci: 1:0 Kuraja (3), 1:1 Grbešić (6), 2:1 Hrkać (12), 3:1 Duvančić (26), 4:1 Đuraš (39/6m), 5:1 Dos Santos (39/6m)

SQUARE: Zoran Primić, Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Mirko Hrkać, Maro Đuraš – Alen Turuk, Petar Prce, Ivan Daničić Kačić, Haron Džanković, Antonio Noković, Alves Filho Djaelson Cavalcante, Arttu Valtteri Lintula Lassi, Hrvoje Cvjetković, Guilherme Dos Santos. Trener: Marin Jukić.

OSIJEK: Franko Jamičić, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Gustavo Canuto Dos Santos, Vinicius De Araujo Rodrigues – Kristijan Lukenda, Matias Mijić, Ante Grbešić, Dražen Čavar, Jakov Jurišić, Luka Kotris, Marin Sesar. Trener: Saša Voldin.

U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede. Druga utakmica je u Osijeku, u četvrtak, 28. ožujka, a eventualna treća utakmica, majstorica bi se igrala u Gospinom polju, u utorak, 2. travnja. U polufinalu i finalu doigravanja igra se na tri pobjede. 

PRVA POVIJESNA UTAKMICA SQUAREA S BROJEM JEDAN U DOIGRAVANJU

Osijek je u zadnjem kolu izbjegao borbu za ostanak, a tako je to u malonogometnom prvenstvu od kad je Liga 10, tko izbjegne ispadanje i razigravanje za ostanak, zadnje dvije pozicije, taj igra za prvaka, doigravanje.

Zatim, nije Osijek loš, a još se ojačao. Dobio Torcidu usred Splita, odigrao 5:5 i kod Stanoinvest Futsal Pule, i kod Olmissuma, odigrao doma 4:4 sa Squareom u utakmici u kojoj je vodio s 4:1… Uglavnom, opasan, a nema što izgubiti. Može samo dobiti.

Iz kontre u 6. minuti je izjednačio na 1:1, Ante Grbešić je anulirao vodstvo Squarea, koje je donio udarcem iz daljine Marko Kuraja u prvoj sekundi 3. minute.  Što smo još upisali u prvom poluvremenu? Hrvoje Cvjetković je zatresao okvir gola Osijeka u petoj sekundi 12. minute u kojoj je 53 sekunde poslije Gordan Duvančić pronašao Mirka Hrkaća za vodstvo 2:1. U 18. minuti čini nam se da bi bilo bolje da Djaelson nije dirao loptu, kako bi u tom slučaju bio novi pogodak u mreži Osijeka, kojem Zoran Primić nije dozvolio novi pogodak.

Domaćin je do dva pogotka viška stigao u 26. minuti. Maro Đuraš za Duvančića – 3:1. Potom opet Osijek, i opet Primić. Na drugoj strani nije bilo izgubljene lopte za Đuraša. Taj ne odustaje. Srećom za Square, nije jedini takav. U 32. minuti je izbacio u priliku Hrkaća, ali treba pohvaliti i vratara Osijeka Franka Jamičića. U istoj minuti Grebešić je iskosa zatresao okvir gola Squarea...

U 33. minuti Guilherme Dos Santos je pogodio okvir gola Osijeka. Zatim nove dvije obrane Primića. Pa opet Primić. 

Četiri minute do kraja Osijek je zaigrao na sve ili ništa, izvukao vratara iz igre. 

U prvoj sekundi 39. minute Grbešić je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Dos Santosa. Đuraš je preuzeo odgovornost. Pogodio. Potom još jedan kazneni udarac za Square. Đuraša je Jamičić zaustavio prekršajem. Dos Santos je bio neumoljiv.  

TROJICA S NASLOVOM, PETORICA BEZ

Prođe li Square, u polufinalu će na boljeg iz ogleda Olmissum – Novo vrijeme. U drugom dijelu ždrijeba su Stanoinvest Futsal Pula – Crnica i Futsal Dinamo – Torcida.

Naslov prvaka brani Futsal Dinamo, kojem je to prvi trofej. Od sudionika doigravanja naslov prvaka su osvajali još Olmissum i Novo vrijeme. Olmissum je bio prvak 2020. i 2021., a Novo vrijeme tri puta - 2018., 2019. i 2022.

27. travanj 2024 09:44