StoryEditorOCM

Oglasila se obitelj Mihajlović, u emotivnoj objavi poručuju: ‘Slomljeni smo, Siniša će živjeti s nama zauvijek! Hrabro se borio, zahvaljujemo liječnicima i sestrama‘

Piše dv
16. prosinca 2022. - 16:05

Poznati srpski trener i bivši igrač, Siniša Mihajlović, preminuo je danas u rimskoj klinici, u 54. godini nakon dugogodišnje borbe s leukemijom. Njegova obitelj se oglasila kratkim priopćenjem, donosi Slobodna Dalmacija.

Prenosimo priopćenje u cijelosti: 

- Supruga Arijana, s djecom Viktorijom, Virginija, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, nećakinjom Violantom, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi priopćava nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata, našeg Siniše. 

- Jedinstven čovjek, izuzetan stručnjak, svima uslužan i dobar. Hrabro se borio sa strašnom bolešću.

- Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili u ovim godinama, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati živjeti s nama sa svom ljubavlju koju nam je dao - napisala je obitelj Mihajlović u priopćenju.

image
AFP

Sinišin sin Filip se od oca oprostio objavom fotografije sa vlastitog krštenja na kojoj ga upravo otac drži u rukama tijekom obreda. Uz to je priložio i emotikone tuge, srca i ruku sklopljenih u znak molitve.

S Crvenom zvezdom je kao igrač postao prvak Europe 1990. godine te osvajač Interkontinentalnog kupa, a beogradski se sastav od njega oprostio na društvenim mrežama.

Od svojeg bivšeg trenera se objavom oprostila i Fiorentina.

Počast mu je odala i premijerka Italije Giorgia Meloni.

"Borio si se kao lav na terenu i izvan njega. Bio si primjer i dao hrabrost mnogima koji se suočavaju s bolešću. Opisivali su te kao čeličnog narednika, pokazao si veliko srce. Ti si i uvijek ćeš biti pobjednik", poručila je Meloni.

Mihajlović je u Italiji ostavio dubok trag kao trener. Od njega se oprašta i Serie A.

"Serie A je duboko ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, nogometne i životne legende. Svojom čistom klasom kao nogometaš i trener, svojom snagom i ljudskošću ostavio je neizbrisiv trag u talijanskom i svjetskom nogometu", poručili su iz Serie A.

Od Mihajlovića se oprostio i poznati talijanski novinar Fabrizio Romano.

"Borac, velik čovjek. Šokantne vijesti", poručio je Romano.

Na Twitteru se oglasio i Sporting iz Lisabona u kojem je Mihajlović radio 2018. godine.

"Počivaj u miru, kakav borac i ratnik!"

Posljednji pozdrav Mihajloviću je uputio i jedan od najvećih braniča u povijesti Franco Baresi.

"Zbogom, ratniče. Borio si se i držao glavu gore do kraja, bio si pravi muškarac", napisao je Baresi.

10. svibanj 2024 00:51