StoryEditorOCM

Tužni kadrovi iz Rima: od Siniše Mihajlovića oprostila se obitelj i mnogobrojni prijatelji, posebnu poruku poslali su Boban i Prosinečki

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
19. prosinca 2022. - 13:25

Legendarni srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović sahranjen je na groblju bazilike ‘Santa Maria degli Angeli e dei Martiri‘ u Rimu.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini nakon duge i teške bolesti, a posljednju počast došli su mu, uz članove obitelji, odati brojni prijatelji i kolege iz svijeta nogometa - pišu Sportske novosti.

Talijanska TV postaja RAI 1 izravno prenosi pogreb Siniše Mihajlovića, te je emitirala i posebnu emisiju posvećenu igraču i stručnjaku koji je ostavio dubok trag u Italiji.

Posljednji pozdrav svom su prijatelju uputili i hrvatski nogometni velikani Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

image
AFP

‘‘Adio, Miha, tvoji Robi i Zvone‘‘, poruka je na crveno-bijelom vijencu.

Prosinečki je s Mihajlovićem igrao u Crvenoj zvezdi, s kojom su zajedno osvojili naslov europskog prvaka.

Posljednje poruke Mihajloviću su poslali UEFA i FIFA, a na sprovod su stigli i poznati srpski nogometaši. Dejan Stanković, čijim je sinovima Siniša bio krsni kum, potom izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Zoran Bata Mirković, Slaviša Jokanović, Gordan Petrić, Željko Petrović, Dragan Recko Antić...

Stigla je i kompletna momčad rimskog Lazija predvođena kapetanom Cirom Immobileom, a kako prenose srpski mediji, sa sobom su poveli i čuvenog orla te tako ukazali veliku čast Mihajloviću.

image
AFP

Vijence su položili i predstavnici Crvene zvezde te Bologne, Milana, Rome i drugih talijanskih klubova. Među legendama talijanskog nogometa posljednji pozdrav Mihajloviću uputile su Francesco Toldo i Angelo Peruzzi.

Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je izbornik Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.

Sredinom 2019. godine otkrio je kako boluje od akutne leukemije. Obavio je tri ciklusa kemoterapije, kao i transplantaciju koštane srži, te mu se stanje privremeno popravilo, ali se ponovno pogoršalo u posljednjih nekoliko mjeseci.

10. svibanj 2024 00:51