StoryEditorOCM
DubrovnikTRIDESET DANA U GRADU |

Digitalni nomadi oduševljeni, a Franković najavljuje otvaranje digitalne kuće

Piše dv
22. svibnja 2021. - 16:08

Preko zajedničkog projekta Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads, Dubrovnik je u protekli mjesec dana ugostio deset digitalnih nomada iz raznijeh dijelova svijeta. Danas je održana završna konferencija projekta ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ u Lazaretima. U sklopu konferencije prezentirani su rezultati rada četiri kreativne radionice, na kojima su uz digitalne nomade sudjelovali i predstavnici Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Mato Franković tom je prigodom istaknuo kako su digitalni nomadi, koji su proteklih 30 dana boravili u Dubrovniku, otkrili jedan drukčiji Dubrovnik kao i način na koji mi živimo.

-To je ono što smo željeli postići da digitalni nomadi na osnovu svog iskustva pošalju jasnu poruku u svijet svim kolegama da dođu u Dubrovnik i ovdje pronađu na nekoliko mjeseci mjesto za razvoj svojih kreativnih ideja te zauzimati značajan segment u dubrovačkom gospodarstvu. Od njih očekujemo neke nove ideje i promišljanja našeg grada - kazao je Franković te najavio kako Dubrovnik uskoro dobiti kuću za digitalne nomade. Kako je istaknuo, biti će to mjesto na kojem će svi oni kada dođu u Dubrovnik, pronaći sve informacije koje su im potrebne.

Direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić naglasila je značaj otvaranja kuće za digitalne nomade jer  im je jako bitno imati prostor gdje će susretati i razmjenjivati iskustva i ideje. Izrazila je i zadovoljstvo jer je opći dojam onih koji su preko projekta boravili u našem gradu, iznimno dobar.

27. travanj 2024 20:29