Overlay
dobro je znati

Influencerice savjetuju kako najbolje proći na ljetnim sniženjima: otkrile su nam svoje trikove i sastavile savršen popis te dale odgovor na pitanje svih pitanja...

Piše Jelena Vrcelj
Foto Dora Predojević, Mihaela Mudronja, Matea Miljan Rafaj i Iris Pejković
25. srpnja 2022. - 14:37

Ljetna je sezona u punom zamahu, a zajedno sa svim lijepim stvarima koje nosi, stižu i zamke. Lako je ljeti u napadu bijega od svakodnevnih obveza izgorjeti na suncu, još lakše u kombinaciji s prevrućim vanjskim i prerashlađenim unutarnjim prostorima pokupiti i prehladu.

A najlakše se poskliznuti. Ne na ulici na nečiju kuglu sladoleda, nego na sniženju.

Jer krenulo je doba popusta, -30 vrišti iz izloga i udara kontru +30 u hladu. Sniženja počinju već krajem lipnja, a progone nas do kraja kolovoza. Neki bježe u šoping-centre, a onda, poneseni raznim reklamama, kupe i viška, ono što im se u trenutku slabosti samo učinilo atraktivnim, bez ikakvog plana kako kupljeni komad ukomponirati u već postojeću garderobu. Pa da ne bismo padali na topiće po akcijskoj cijeni, bila ona i 20-ak kuna, pitali smo prave znalce za savjet.

Naše influencerice imaju ideje kako uhvatiti najbolje od popusta, koje komade tražiti i kako ih kombinirati. Da nam ljetna sezona ne bi završila s komadima koje ćemo vucarati po ormaru i tek sljedeće sezone sebi priznati da se radilo o trenutku slabosti, stižu savjeti...

Mihaela Mudronja, la.attraversiamo

Nisam baš neki veliki štediša, tako da moj živahni duh jedva dočeka popuste! Uglavnom se trudim na sniženju kupovati basic komade, osnovnih boja koje ću lako kombinirati na više načina. Najljepši komad koji sam kupila ove sezone na sniženju je Mangova haljina koja me zbilja oduševila.

Mogu je nositi na plažu, po gradu, lagano vezati bijelu lanenu košulju preko, uz ceker, a bit će još kombinacija s njom.

I najvažnija stvar – ne oduzimam koliko sam potrošila na sniženjima, bacam pogled na onu vedriju stranu, zbrajam koliko sam uštedjela!

Iris Pejković, irispejkovic.stylefile

Ljetno sniženje idealno je vrijeme za obnovu garderobe. Prvo što mi tada padne na pamet jest kupnja odjevnih komada za jesen. Ono što gledam je dobar blejzer (uzimam klasični za posao, ali i ljetni laneni za ležernije kombinacije). Budući da su na ljetnom sniženju i kaputi sniženi do 80 posto, pametno je uzeti neki koji nikada ne bismo kupili po punoj cijeni, a jako nam se sviđa.

Najčešće čujemo da na sniženju trebamo kupovati pametno i klasiku, ali danas sniženja u zadnjem krugu idu i do 90 posto pa možete svakako sebi priuštiti, pored klasičnih hlača, bijele košulje, crnih salonki, kožnih mokasinki, i nekoliko trendovskih komada. Ljetne haljinice najčešće uzimam u zadnjem krugu sniženja i nosim cijelo iduće ljeto.

Popusti u srpnju su i savršena prilika da se počastimo novim badićem, cekerom za plažu, ali i svečanom haljinom. Sigurno imate neko vjenčanje za kraj ljeta, a svečane svilene haljine budu nevjerojatno snižene krajem kolovoza.

Matea Miljan Rafaj, matea.miljan

Ekipa, sniženja su krenula, ali prije toga sastavite popis što vam treba i za koju sezonu (ljeto, zima). Razmislite na što ćete nositi komad koji planirate kupiti, možete li ga nositi na gotovo sve kombinacije i koliko ćete takvom kupnjom uštedjeti. Tek onda možete u šoping – onda kad ste sigurni da vam nešto zaista treba i da neće samo stajati u ormaru.

Dora Predojević, dorica505

Ja se uvijek vodim time da je na sniženjima najbolje kupovati stvari koje su mi već na wish listi, planirane i nešto što zaista želim, budući da se lako zanijeti kad krenu popusti i kupiti stvari koje nam ne trebaju i koje nećemo nositi.

Ove sam godine zato kupila samo stvari koje su mi već bile u košarici, ostalo sam preskočila.

Zapravo ni ne čekam sniženja, osim za neke artikle za koje smatram da su preskupi za ono što jesu, tako da se obradujem kad vidim da su konačno došli na cijenu koja mi je prihvatljiva. Isto tako, ako čekam sniženje, obično je to za neke "vječne" artikle, poput kožne galanterije, dobrog kaputa ili dizajnerske torbe.

Uvijek se držim toga da je bolje preskočiti sniženje ako ne znate što kupiti. Ali ako slučajno naiđete na dobru priliku – go get it!

Isto tako, jedan praktičan savjet – nemojte kupovati na prvom valu sniženja, postoji i treći...

Iris Pejković - Moja ljetna šoping-lista

1. kožna torba s uzorkom

2. oversized kaput

3. laneno ili klasično odijelo

4. bijela bluza i plava prugasta košulja

5. svečana svilena haljina

6. kožne mokasinke

7. off-white sandale na petu s tankim remenom

8. pletena haljina

9. prugasta vesta

10. mom fit traperice

Pratite Stil i na Facebooku te Instagramu!

29. travanj 2024 13:46