Overlay
Isplati se

Najbolja beauty pomagala s Aliexpressa: istražili smo koje se isplati kupiti i uključiti u rutinu, ove ‘sitnice‘ mogle bi vam uštedjeti ozbiljan novac

Piše Stil
Foto Shutterstock
12. studenog 2020. - 13:35

U idealnom svijetu, svi bismo imali idealnu kožu i nikakvu potrebu za tretmanima lica koji bi ju držali pod kontrolom. U malo manje savršenom scenariju, imali bismo barem dovoljno sredstava da se tu i tamo počastimo jednim od tih tretmana. No tako se posložilo da pomoć tražimo na drugim mjestima.

Ako ćemo iskreno, s tretmanima odrađenima u profesionalnom salonu, nijedan se od ovih "pomagača" ne može mjeriti. Pa ipak, korisnici diljem svijeta oduševljeno plješću svojstvima beauty gadgeta koje su pronašli, možda slučajno, možda na preporuku prijatelja, na Aliexpressu.

Znamo da se radi o uređajima diskutabilne kvalitete, pa i da ne bi svaki od njih preporučili dermatolozi. Baš zato odabrali smo one koji zasigurno nikakvu štetu ne mogu nanijeti, dapače, pomažu nam u svakodnevnom životu i štede novac (pre)skupih kozmetičkih uređaja i tretmana koji se nude. Ovi su nas oduševili:

1. Silikonski čistač za lice

Kopija skupljeg Forea ima neke od najboljih recenzija kad su u pitanju beauty aparati na Aliexpressu. Korisnici kažu kako se sasvim može mjeriti i s nekoliko puta skupljim čistačima, ali pritom napominju kako je trajnost silikonskih "pipaka" malo manje trajna nego kod skupljih opcija. Jednom kad vam stigne pošiljka, obavezno dezinficirajte aparat prije upotrebe.

Možete ga naći ovdje po cijeni od 10ak dolara.

image
Aliexpress

2. LED rotirajuće zrcalo

Ukoliko se profesionalno bavite make up-om, ovo bi vam zrcalo moglo doći kao spas. Ne samo da je zgodno zbog osvjetljenja, nudi i touchscreen postavke, podešavajuću "glavu" koja se rotira, kao i savršen pregled lica iz svih kuteva. Opcija uvećanja također je tu, zaista, ovo ogledalo može se mjeriti s nekoliko puta skupljim opcijama.

Njegove detaljnije karakteristike pogledajte ovdje, košta oko 20 dolara.

image
Aliexpress

3. Roller od žada

Za sve ljubitelje masaži lica kod kuće, rolleri od žada nezaobilazan su dio rutine. Svaka čast i do desetak puta skupljima, ali komentari zadovoljnih korisnika kažu da i ova opcija, od cijelih 5-6 dolara, obavlja posao podjednako dobro. Možete ga držati u hladnjaku i njime se lagano razbuditi ujutro ili pak obaviti večernju masažu, prije spavanja.

Kao i kod ostalih pomagala, ovo koje stavljamo na lice potrebno je temeljito dezinficirati.

image
Aliexpress

4. Uređaj za parenje

Ovdje treba biti oprezan, no to nije razlog da aparat otpišete u startu. Iako dermatolozi nikako ne preporučuju izlaganje vodenoj pari kao dijelu tretmana kod kuće, mnogi nam kažu ipak kako im ovaj uređaj pomažu u rutini. Kako?

Nakon čišćenja lica, prateći upute na pakiranju, izložite se manjoj količini vodene pare prije čišćenja pilingom. Ovaj način dodatno otvara pore i pomaže u temeljitijoj njezi lica, ali nikako nije dobro pretjerivati s korištenjem. U tom slučaju mogli biste imati trajne posljedice. 

Trenutno ga možete naći za svega 20ak dolara.

image
Aliexpress

5. Ionizirajuća prijenosna četka

Ako mislite da ćete naći jednolike komentare kad su ionizirajuće četke u pitanju - uštedite si vremena i truda. Dok je jednima najbolji prijatelj, drugi su požalili svaku kunu koju su dali na nju. Jednostavno je, nekima odgovara, nekima ne. Ovisi o duljini, tipu i gustoći kose, pa je jedini način da isprobate na svojoj koži.

Ova opcija ima prilično dobre kritike, a uz to je i vrlo jeftina. Našli smo je na Aliexpressu za 10ak dolara. Uz to je i - prijenosna.

image
Aliexpress
26. travanj 2024 07:47