StoryEditorOCM
RegionalUŽASNE SCENE

Čovjeka na zapadnoj tribini policajac gušio palicom, drugoga više njih tuklo sklupčanog na podu; Stanite, ubit ćete ga!

Piše Split SD
4. travnja 2024. - 09:19

Naš novinar posvjedočio je kako je u jednom trenutku kordon policije počeo tjerati navijače sa tribina. Na zapadnoj tribini je došlo do komešanja jer je, ispričao nam je što je vidio, nervozni policajac iz čista mira pendrekom udario jednog čovjeka u 30-im godinama. Tada su ostali vikali zašto ga policija gura, a policajci su počeli špricat suzavcem ljude koji su mirno izlazili, a među kojima je bilo i dosta djece.

Nakon toga javila nam se i čitateljica koja nam je svjedočila nemilim scenama na zapadnoj tribini.

- Kada je policija počela navijače tjerati s tribina, na izlazu zapad jedan gospodin u 30-im godinama je dovikivao nešto drugoj osobi u civilu i među njima nije bilo fizičkog kontakta jer ih je dijelilo pet redova. Ta osoba u civilu je počela vikati da se svi maknu i raziđu, te je preko redova preskakao prema tom 30-godišnjaku, te je izvadio teleskopsku palicu.

U tom letu je skinuo civilnu jaknu i tek tada se vidjelo da se radi o policajcu. Do tada je za sve nas bio civil koji se samo svađao i dovikivao s drugom osobom.

Kad je došao do tog 30-godišnjaka, tog navijača je već gušio drugi policajac u punoj policijskoj spremi - i to teleskopskom palicom.

Tada sam krenula snimati, a policajac u civilu se okrenuo prema meni, zamahnuo palicom i rekao mi da se udaljim.

Kada je primijetio da ga snimam mobitelom, tek tada se udaljio i prestao gušiti tog čovjeka koji je, kada ga je policajac pustio izgledao polumrtav i cijelo vrijeme se uopće nije opirao.

Policajac u odori ga je nastavio gušiti, a drugi navijači su govorili da pusti čovjeka. Dok je policajac u civilu reagirao tek na kameru i pobjegao, policajac u uniformi je nastavio gušiti čovjeka. Trajalo je to minutu, dvije.

Tada mu je vatrogasac rekao da što to radi, da će ubiti čovjeka. Tek tada je ovaj prestao.

No, tu tortura prema toj osobi u 30-im godinama nije prestala jer kada smo izašli sa stadiona vidjeli smo da tu osobu policija drži uza zid, priča nam čitateljica, još uvijek uznemirena zbog događaja kojem je svjedočila, kao i od čitave neugodne situacije i opasne situacije u kojoj su se u utorak navečer našli mnogi navijači koji su samo htjeli na miru pogledati utakmicu.

- Policija nas je tjerala van. Radili su zid iza nas i tjerali nas na ulicu, na glavno prometno križanje na kojem su bili pripadnici Torcide koji su prema policiji bacali kamenje. Dvoje ljudi je nastradalo od suzavca, ni krivo ni dužno zbog naguravanja na Torcidu. Prijatelj je išao ispred policijskog zida. Nije ništa skrivio, ali to nije spriječilo policajca da ga gurne i agresivno primi za ruku. Tada sam počela trčati za njima jer sam se prepala da će mi prijatelja privesti bez ikakvog razloga, ispričala nam je prestrašena Splićanka.

Tijekom večeri dobili smo još jednu snimku sa zapadne tribine, na kojoj se vidi kako više policajaca tuče čovjeka sklupčanog na podu, dok se okolo čuju povici: ‘Ostavite ga, ubite ćete čovjeka!‘.


 

30. travanj 2024 16:33