StoryEditorOCM
Dalmacijaskandal iz maloga mista

‘Susjed policajac bacio me na asfalt!’; Iz PU tvrde: Branio je svoju 53-godišnju majku

Piše PSD.
8. studenog 2014. - 16:27
Veronika Ujević (70) od ponedjeljka popodne nemoćno leži u svojoj kući u Krivodolu kod Imotskoga, s potresom mozga i velikim hematomom na kuku. Te ozljede, kako sama kaže, u ponedjeljak oko 16 sati nanio joj je njezin susjed, i to još – policajac.

– On ima 29 godina, moj je mještanin i susjed, a radi u Policijskoj postaji Omiš. Žalosno je, sinko, što mi je napravio – počinje nam svoju ispovijest gospođa Veronika, te spominje incident koji je prethodio njezinu ozljeđivanju.

– Dok sam kosila travu, on je na zemljište, koje nije njegovo, nego je to javni put, stavio aluminijski žlijeb dužine osam metara. Htio mi je zapriječiti put s moje livade i stalno je govorio da ne prolazim preko njegova zemljišta. Ta svađa je trajala deset minuta i ja sam dva puta vilama makla taj žlijeb koji je on stalno vraćao. To je njega toliko naljutilo da se zaletio prema meni i svom snagom me gurnuo.

Pala sam i udarila glavom o asfalt. Nakon toga su me odveli u Dom zdravlja u Imotskom, gdje je došla policija. Kako mi je bilo loše, vozilom Hitne pomoći odvezli su me u Split na snimanje glave. Doveli su me natrag kući tek oko 23 sata. Moj sin Mario rekao mi je da je tu večer dolazila policija u našu kuću i da su ga pitali što se dogodilo – govori nam Veronika, kojoj jako smetaju priče da je policajac branio svoju 53-godišnju majku od njezina napada.

Sin sve vidio

– Sinko, to su teške laži i ja ne znam šta reći na to, nego samo da dragi Bog sve vidi i neka on sudi onome tko ovdje laže! Njegova mater je bila pet-šest metara udaljena od mene i nismo imale nikakav kontakt. Samo je on kontaktirao mene s asfaltom – kaže nam Veronika.

Njezin sin Mario Ujević decidirano nam kaže da je vidio trenutak kada mu je susjed policajac bacio majku na asfalt.
– Kada mi je bacio mater, mirno mi je rekao: "Vodi je!", kao da se ništa nije dogodilo.
Veronika se pita je li moguće da njezin susjed još uvijek radi u policiji nakon ovog incidenta, a nije joj jasno i je li prijavljen za ono što je učinio.



MARKO DIDIĆ

Policijska uprava: Vrijeđala je i mahala vilama

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske rekli su nam da je 70-godišnjakinja došla ispred obiteljske kuće 53-godišnjakinje, držeći u rukama vile, te je istu vrijeđala i mahala vilama.

“Tijekom događaja, 29-godišnji policijski službenik koji se nalazio izvan službe, odjeven u civilnu odjeću, u cilju zaštite svoje majke, 53-godišnjakinje, uzeo je vile iz ruku 70-godišnjakinje, uslijed čega je ista pala na pod. Sedamdesetogodišnjakinji je pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno kako je zadobila lakše tjelesne ozljede. U tijeku je kriminalističko istraživanje s razine Policijske uprave vezano uz prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, ukoliko budu ostvareni zakonski uvjeti, provest će se postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskog službenika”, stoji u službenom odgovoru.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:15