StoryEditorOCM
Dalmacijaterenska nastava

Splitski školarci guštali u edukativnoj šetnji 'Blago našeg Marjana'

Piše L. Kovačić
5. travnja 2016. - 16:36
blago_marjana8-050416

Učenici 4. a i b razreda OŠ "Marjan", u pratnji svojih učitelja i uz stručno vodstvo edukatora, u utorak su prvi pohodili splitsku park-šumu u okviru projekta "Blago našeg Marjana".

Riječ je, podsjetimo, o terenskoj nastavi, točnije poučnoj šetnji koju je osmislio Grad Split s ciljem razijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanju vrijedne kulturne baštine kod najmlađih.

Školarci su tako obišli ukupno šest postaja duž Marjana gdje su brusili svoja znanja iz prirode, biologije, povijesti i ekologije, a početna stanica bila im je Samostan sv. Frane na Rivi odakle su se preko Šperuna i čuvene Senjske ulice popeli na "pluća" grada.

- Super nam je što smo s učiteljicom došli na Marjan učiti o prirodi. Svi mi živimo u blizini naše šume i već dosta znamo o njoj - ja sam vam skoro svakog dana tu, ili trčem ili vozim biciklu.

Ipak, naučili smo još puno stvari: kako su se gradile prije kuće po Varošu, kako su ulice u stara vremana dobivale imena, koje sve biljke i stabla ovdje možemo pronaći... - kazala nam je desetogodišnja Lena Ban, oduševljena što su učionicu zamjenili prirodom.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:08